Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2010

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥµΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ SIEMENS HELLAS…ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ…Ο ΦΟΛΚΕΡ ΓΙΟΥΝΓΚ!!!


ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΘΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΘ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ SIEMENS ΜΠΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ...ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;

Καταζητούµενος είναι από χθες - και επισήµως - για τις ελληνικές αρχές ο πρώην πρόεδρος της Siemens Hellas, Φόλκερ Γιουνγκ, ο οποίος είναι κατηγορούµενος στην υπόθεση για την εκροή µαύρου χρήµατος από τα ταµεία της γερµανικής εταιρείας.

Η ετεροχρονισµένη κινητοποίηση των διωκτικών αρχών είχε άµεσες επιπτώσεις και στις αντανακλαστικές κινήσεις της Δικαιοσύνης, την ώρα που, κάτω από διαφορετικές συνθήκες, επαναλαµβανόταν για τρίτη φορά η ιστορία διαφυγής κατηγορουµένου στην υπόθεση της Siemens.

Δικαστικές πηγές µονολεκτικά απαντούσαν πως, ακόµη και αν ο Φ. Γιουνγκ εντοπιστεί στη χώρα του, δεν υπάρχει πλέον καµία ελπίδα να εκδοθεί στην Ελλάδα για να λογοδοτήσει σε σχέση µε όσα του χρεώνονται.

Σε ανύποπτο χρόνο – σύµφωνα µε πληροφορίες – ο Φ. Γιουνγκ είχε προσκοµίσει έγγραφο εισαγγελέας από το Μόναχο προς τους γερµανούς δικηγόρους του, σύµφωνα µε το οποίο δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής του πελάτη τους. Σε αυτό ουσιαστικά η εισαγγελία έπαιρνε θέση επί της ουσίας για µια σοβαρή υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε άλλη χώρα.

Τώρα µάλιστα εκτιµάται ότι µπορεί να το επικαλεστεί και να το συµπεριλάβει ως ένα επιπλέον δυνατό «χαρτί» στην υπερασπιστική του ατζέντα. Η εξαφάνιση του Φ. Γιουνγκ προκάλεσε την παρέµβαση του προϊσταµένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Ι. Σακελλάκου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαφυγής του κατηγορουµένου.

Η πρώτη ενηµέρωση έγινε προφορικά στην προϊσταµένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ελένη Ράικου, το µεσηµέρι του περασµένου Σαββάτου, στην οποία, ύστερα από δικό της αίτηµα, εστάλη µε φαξ αντίγραφο του ενηµερωτικού σήµατος, του οποίου η τύχη εξακολουθεί να αγνοείται. Σύµφωνα µε τις πρώτες αστυνοµικές έρευνες στην Πάρο, τον Φόλκερ Γιουνγκ δεν τον έχουν δει οι φίλοι του τις τρεις τελευταίες εβδοµάδες.

Φεύγει και µε ταυτότητα για 27 χώρες του κόσµου!

ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ αποδεικνύεται η δικαστική απόφαση για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο περιοριστικός όρος παρά τον βαρύγδουπο τίτλο του, ουσιαστικά δεν στερεί τη δυνατότητα στον κατηγορούµενο να ταξιδέψει σε 27 χώρες του κόσµου!

«Με την επιβολή της απαγόρευσης κατάσχεται το διαβατήριο του κατηγορούµενου. Του επιτρέπεται όµως να διατηρήσει την αστυνοµική του ταυτότητα. Με την επίδειξη όµως αυτής µπορεί να ταξιδέψει µε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα της Ελλάδας προς κάθε άλλη χώρα - µέλος της Συνθήκης Σένγκεν. Κανονικά ο περιοριστικός αυτός όρος θα πρέπει να αλλάξει όνοµα και να αποκαλείται “απαγόρευση εξόδου από τη Σένγκεν”», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωµατικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Υπάρχει η προφυλάκιση»
Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, το θέµα στο κενό ασφαλείας που επιτρέπει σε κάθε κατηγορούµενο που του έχει επιβληθεί η απαγόρευση να ταξιδεύει σε 27 χώρες ανενόχλητος, έχει τεθεί σε αρκετές περιπτώσεις από στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τις δικαστικές πηγές.

«Αν οι δικαστές δεν θέλουν πραγµατικά κάποιος που κατηγορείται για µια υπόθεση να εγκαταλείψει τη χώρα ανενόχλητος, η λύση είναι η προφυλάκιση. Η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα είναι απαγόρευση µόνο στα χαρτιά», προσθέτει στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Αν µάλιστα ο κατηγορούµενος είναι αλλοδαπός, τότε δεν του αφαιρείται ούτε το διαβατήριο. Αστυνοµικός έλεγχος δεν πραγµατοποιείται σε λιµάνια, αεροδρόµια και χερσαία σύνορα µε χώρες - µέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

ΠΡΕΖΑ TV
16-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: