Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2010

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ «ΡΙΖΕΣ» ΤΟΥ TRAFFICKING

Κενά στην εφαρμογή των πολιτικών για την πάταξη του trafficking στην Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία παρατηρήθηκαν από τους επιστήμονες του πανευρωπαϊκού προγράμματος «Roots» (Ρίζες), οι ενέργειες των οποίων επικεντρώθηκαν στην προστασία των γυναικών θυμάτων εμπορίας που βρίσκονταν στην Ιταλία και εξαναγκάζονταν σε πορνεία, ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν, για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, τη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία.Τα αποτελέσματα του διετούς προγράμματος παρουσιάστηκαν χθες στη διεθνή διάσκεψη για την «Πρόληψη της εμπορίας και της εκ νέου εμπορίας ανθρώπων στην Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τη διάσκεψη διοργάνωσε το Ευρωμεσογειακό Δίκτυο για την Πρόληψη Σωματεμπορίας Νέων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΥΝΕΣΚΟ Νέων Θεσσαλονίκης και το YouthNet Hellas και υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε επιφυλακή στις φυλακές
Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες οι κρατούμενοι όλων των φυλακών της χώρας, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους. Οι έγκλειστοι, που αναμένεται να απέχουν από το συσσίτιο, επαναφέρουν τα αιτήματα που αφορούν τον υπερπληθυσμό των φυλακών, την περίθαλψη, το καθεστώς χορήγησης αδειών, τη μείωση των ποινών και τους εναλλακτικούς θεσμούς έκτισής τους. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης ζήτησε από τους εισαγγελείς αυξημένη ετοιμότητα για όσο διάστημα διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις. Πάντως ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Παναγιώτης Μπρακουμάτσος χαρακτήρισε τη δικαιοσύνη «μεγάλο ασθενή», ενώ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έκανε έκκληση στην κυβέρνηση και τη νομοθετική εξουσία να μην αφήσουν στην τύχη της τη δικαιοσύνη, αλλιώς το σύστημα θα καταρρεύσει.

Νεκρός κυνηγός στις Σέρρες
Ένας 60χρονος κυνηγός έχασε τη ζωή του, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα βάθους 80 μέτρων. Το γεγονός συνέβη στην περιοχή Άγιος Γεώργιος του όρους Παγγαίου. Η τρελή πορεία που ακολούθησε το αυτοκίνητο του 60χρονου και η πτώση του στη χαράδρα έγιναν αντιληπτές από άλλον οδηγό και φίλο του θύματος. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές, αλλά ήταν ήδη αργά. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας ο συνοδηγός.

ΣΚΑΚΙ Από την Πολίχνη οι πρωταθλητές
Ακόμη μία σημαντική νίκη πέτυχαν οι νεαροί σκακιστές του Σκακιστικού Ομίλου Πολίχνης. Το προηγούμενο Σάββατο ο σύλλογος ΣΑΧ και το ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής διοργάνωσαν το 1ο Ανοιχτό Μαθητικό Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης για μαθητές δημοτικών σχολείων, στο οποίο συμμετείχαν δεκαέξι ομάδες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η μία από τις δύο ομάδες της Πολίχνης, που αποτελούνταν από τους μαθητές Αναστασία Αβραμίδου, Τάσο Σαμακά, Παύλο Παυλίδη και Φωτεινή Νιγριντινού.

makthes.gr

ΠΡΕΖΑ TV
30-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: