Τετάρτη, Δεκεμβρίου 29, 2010

ΒΡΗΚΑΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 45 ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Στα «κρεβάτια» τους υπό επαρκή επίβλεψη και περίθαλψη παραμένουν τελικά οι 45 ηλικιωμένοι από τους 296 τροφίμους του Γηροκομείου Αθηνών, που απειλήθηκαν με έξωση παραμονές Χριστουγέννων, αφού με την παρέμβαση της αντινομάρχη Αθηνών, Λ. Βασιλάκου, βρέθηκε λύση στο θέμα της ασφάλειας παραμονής τους, με μετακίνηση προσωπικού από άλλες πτέρυγες.

Το ζήτημα δημιουργήθηκε λόγω δυσπραγίας του Ιδρύματος στις πληρωμές, αφού, αν και διαθέτει μεγάλη περιουσία, βρίσκεται για διάφορους λόγους -ίσως και κακοδιαχείρισης- σε ανύπαρκτη χρηματική ρευστότητα. Για το πραγματικό αυτό πρόβλημα ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, που διοικεί το Γηροκομείο, έχει ζητήσει τη συνδρομή του κράτους προς σύναψη τραπεζικού δανείου ή και αποδέσμευση της μεγάλης περιουσίας του που διεκδικεί ο Δήμος Αμαρουσίου.

Πάντως, υπό τις παρούσες συνθήκες - καταγγέλλοντας αφόρητες πιέσεις- μα και όντας απλήρωτοι επί 5 μήνες οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, ενώ αρκετοί από αυτούς που έχουν υποστεί εργασιακή «κακοποίηση» βρέθηκαν να αιτούνται μαζικά αναρρωτικές άδειες.

Συγγενείς, εργαζόμενοι μα και ανήμποροι ηλικιωμένοι, που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών που διοικεί το Ιδρυμα, αναμένουν πλέον το αποτέλεσμα της παρέμβασης της Νομαρχίας Αθηνών. Βάσει των λεγομένων της κ. Βασιλάκου, το ζήτημα θα τεθεί και στο νέο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, αφού λόγω και του «Καλλικράτη» τέτοια ιδρύματα που διαχειρίζονται τεράστια κληροδοτήματα ιδιωτών θα πρέπει να ελέγχονται με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων του κράτους στη διοίκησή τους.
Ν.Γ.

ΠΡΕΖΑ TV
29-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: