Τετάρτη, Δεκεμβρίου 29, 2010

Η ΥΠΑ ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗ 48ΩΡΗ. ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΙΛΟΤΟΥΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

Κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί τελικά στα περιφερειακά αεροδρόμια και τις εσωτερικές πτήσεις, αφού οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανέστειλαν τη 48ωρη απεργία που είχαν προγραμματίσει για σήμερα και αύριο.

Κυβέρνηση και συνδικαλιστές της ΟΣΥΠΑ τα βρήκαν τελικά για τους 480 πιλότους και μηχανικούς της Ολυμπιακής, οι οποίοι επρόκειτο να μεταταχθούν στην ΥΠΑ, με μια λύση η οποία όμως αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τη μεριά των πρώην εργαζομένων στην Ο.Α.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος (ο οποίος ανακάλεσε την παραίτησή του, αφού η απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων ήταν ομόφωνη) μετά τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, «είναι κοινή η παραδοχή ότι αυτοί οι 480 δεν χωράνε σε μας».

Οι... περισσευούμενοι λοιπόν πιλότοι και μηχανικοί θα αξιοποιηθούν «με τον καλύτερο τρόπο» στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα θα διοχετευθούν σε υπηρεσίες πυρόσβεσης, στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ασθενών από τα νησιά και σε υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας. Οπως είπε, το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Παρ' όλ' αυτά οι 480 θα περάσουν για κάποιο χρονικό διάστημα από την ΥΠΑ (υπολογίζεται γύρω στους τρεις μήνες) και κατόπιν θα ξαναμεταφερθούν σε άλλη υπηρεσία. «Το προσωπικό αυτό είναι ασφαλώς υψηλού επιπέδου, αλλά ο αριθμός είναι μεγάλος. Δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν μόνο στο πλαίσιο της ΥΠΑ».
Λ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ spyropul@enet.gr

ΠΡΕΖΑ TV
29-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: