Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2010

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΣΑΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη Σάμο η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το μεσημέρι όλη τη χώρα. Η θάλασσα κάλυψε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό της πόλης της Σάμου, καθιστώντας την απροσπέλαστη από πεζούς και οχήματα.

Τόσο το Βαθύ όσο και ο γιος Κωνσταντίνος κηρύχθηκταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η θάλασσα έφτασε στα παραλιακά σπίτια, ενώ βράχοι και πέτρες κάλυψαν το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να είναι ανέφικτη η διέλευση των οχημάτων.

Στον παραλιακό δρόμο της πόλης της Σάμου τα κύμματα κάλυψαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Αργά χθες το βράδυ εφαρμόστηκε το σχέδιο Ξενοκράτης και ο στρατός τοποθέτησε κατά μήκος όλης της παραλιακής σακιά με άμμο για να οχυρωθούν τα καταστήματα που κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν. Το λιμενικό αλλά και η αστυνομία ρύθμιζαν την κυκλοφορία, κάνοντας εκτροπή των αυτοκινήτων από τους εσωτερικούς δρόμους.

Επίσης σε αρκετά σημεία της εθνικής οδού Σάμου - Καρλοβασίου η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία, καθώς η θάλασσα, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν και φτάνουν τοπικά τα 10 μποφόρ, καλύπτει τα οχήματα.

Στα ορεινά σημειώθηκε χιονόπτωση και τα συνεργεία της Νομαρχίας αλλά και του στρατού βρίσκονται σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου τους ζητηθεί.

ΠΡΕΖΑ TV
12-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: