Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2010

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΥΣΗΜΑ, ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Αυτή τη φορά επιστράτευσαν ακόμη και σφυρίχτρες, μπας και ακουστούν! Οι πυροσβέστες φόρεσαν τις στολές τους και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας απ' όπου ξεκίνησαν την πορεία διαμαρτυρίας κρατώντας πανό, με συνθήματα όπως «Φτάνει πια ο εμπαιγμός, στον πυροσβέστη σεβασμός», «Η κοινωνία μάς στηρίζει, η πολιτεία μάς τζακίζει». Φωνάζοντας καινούργια και παλιά συνθήματα («Υπουργέ, κατέβα να βάλεις τη στολή, να νιώσεις πώς είναι η Πυροσβεστική», «Σώμα μοντέλο, το κάνατε μπουρδέλο», «Οι πυροσβέστες δεν σκύβουν το κεφάλι, μαζί με το λαό αντίσταση και πάλι» κ.ά.), έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Εκεί αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γ.γ. και του επέδωσε το ψήφισμά τους, στο οποίο μεταξύ άλλων καταγγέλλουν «τις εν κρυπτώ ενέργειες της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας στο όνομα της δήθεν αναδιάρθρωσης του Σώματος», με την οποία «προωθείται η κατάργηση των πυροσβεστικών κλιμακίων», γεγονός που -όπως επισημαίνουν- «θα οδηγήσει το Σώμα σε συρρίκνωση-διάλυση, τον πυροσβέστη σε απαξίωση και την κοινωνία σε ανασφάλεια».

Ο γενικός γραμματέας τούς διαβεβαίωσε πως δεν θα μειωθούν άλλο οι μισθοί και τα επιδόματά τους και πως για τα υπόλοιπα αιτήματά τους -μεταξύ άλλων η χορήγηση του δασικού επιδόματος, η θεσμοθέτηση του επαγγέλματός τους ως «επικίνδυνου και ανθυγιεινού»- θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με τον υφυπουργό, δηλώνοντας αναρμόδιος.

Οι πυροσβέστες επισήμαναν ότι οι «κυβερνήσεις θέλουν τον πυροσβέστη ως τον χαμάλη της υπόθεσης» και πως παρότι προεκλογικά, όταν είναι στην αντιπολίτευση, τους υπόσχονται ότι θα λυθούν τα προβλήματά τους, μετά «ξεχνούν τα πάντα».

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με αστυνομικούς και λιμενικούς θα συμμετέχουν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας την Τρίτη, στις 4.30 το απόγευμα, στην παλιά Βουλή.
Α.Κ.Μ.

ΠΡΕΖΑ TV
10-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: