Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2010

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΕΤΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ‏

Τα ασύλληπτης βιαιότητας μέτρα κατά του κόσμου της εργασίας, που επιβάλλουν ένα πρωτόγνωρο ιστορικά Εργασιακό και Κοινωνικό Μεσαίωνα, δημιουργούν τους όρους πολύ βαθύτερων αμφισβητήσεων και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ήδη εκδηλώνονται Λευκές Απεργίες, Πορείες ένστολων, δηλώνεται η συμμετοχή στις πανεργατικές κινητοποιήσεις. Φαντάροι, ΕΠ.ΟΠ., Μόνιμοι συνειδητοποιούν τον πραγματικό ρόλο του Στρατού, που δεν έχει καμιά σχέση με τους όρκους περί υπεράσπισης της χώρας και του Συντάγματος, που διατάχθηκαν να δώσουν, αλλά και το ρόλο Αναλώσιμου που τους επιφυλάσσεται.

Ο Ελληνικός Στρατός αποτελεί δύναμη υπεράσπισης των ελληνικών αστικών συμφερόντων που διεκδικούν ευρύτερο ιμπεριαλιστικό ρόλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και βρίσκονται σε ανταγωνισμό με το αντίστοιχο τουρκικό κατεστημένο. Αποτελεί συνένοχο-συμμέτοχο στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, της κτηνώδους κατοχής-καταπίεσης λαών, που κοστίζουν 500 εκατ. ευρώ ετησίως. Γιατί άραγε εκπαιδεύονται στον Άραξο για Πυρηνικό Πόλεμο, στέλνονται ελληνικά F16 στο Ισραήλ για εκπαίδευση σε μάχες στην έρημο, αποφασίζεται η συμμετοχή στην Αντιπυραυλική Ασπίδα του ΝΑΤΟ, προτείνεται από τον Ευ.Βενιζέλο η αύξηση των ελληνικών δυνάμεων σε Κόσσοβο-Αφγανιστάν; Είναι ή δεν είναι οι πολεμικοί εξοπλισμοί (33 δις ευρώ έως το 2015) το μάννα εξ ουρανού που περιμένουν αμερικανικές-ευρωπαϊκές-ρωσικές-ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες, με απόστρατους στρατιωτικούς συχνά αντιπροσώπους εταιρειών; Τέλος, επειδή το αστικό κατεστημένο σε Ελλάδα και διεθνώς συνειδητοποιεί το κίνδυνο εκδήλωσης κοινωνικών εξεγέρσεων ετοιμάζει να στρέψει τον Ελληνικό Στρατό-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ ενάντια στον εσωτερικό εχθρό.   

Τα καθεστωτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και ο κόσμος του πλούτου έχουν στήσει αυτό το πάρτι των κερδών και της μίζας. Για την κρίση τους και άλλοτε για την ανάπτυξη τους, έρχονται να καταργήσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, να εμπορευματοποιήσουν-ιδιωτικοποιήσουν κάθε κοινωνικό αγαθό, να λεηλατήσουν τις κοινωνικές ανάγκες, να εκτοξεύσουν την ανεργία, να μας βάλουν, όσους έχουμε δουλειά, να εργαζόμαστε όπως οι Κινέζοι!

Από αυτή την αντεργατική-αντικοινωνική επίθεση που αλλάζει το παραγωγικό-εργασιακό και κοινωνικό μοντέλο δεν ξεφεύγουν ούτε οι φαντάροι, που τους φορτώνουν το κόστος της θητείας, ούτε οι 20.000 ΕΠ.ΟΠ. που πετιούνται στο δρόμο για να προσληφθούν οι νέοι Έφεδροι Μισθοφόροι χωρίς καθορισμένο μισθό και σύμβαση εργασίας, αλλά και οι μόνιμοι που βλέπουν τους μισθούς και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα να διαλύονται, ενώ στους εργάτες στο Ναύσταθμο κόβουν ακόμη και το γάλα για τις ανθυγιεινές εργασίες.

Απαιτούνται τώρα πιο μαχητικοί εργατικοί αγώνες για την Ανατροπή της συντηρητικής-κανιβαλικής αντεργατικής πολιτικής, της κυβέρνησης του ακραίου κρατικού αυταρχισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Για την  Ανατροπή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ κυβέρνησης-εργοδοτών-ΛΑΟΣ-ΔΝΤ-Ε.Ε.

Να αμφισβητήσουμε  την προπαγάνδα περί «εθνικών κινδύνων, εθνικής ανάπτυξης, εθνικής οικονομίας», να αρνηθούμε να πληρώσουμε την κρίση τους και τα ελλείμματα που τροφοδότησαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κόσμου του πλούτου. Να  απαιτήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών αναγκών, το σύνολο του πλούτου που παράγει με το αίμα, ιδρώτα και φαντασία του ο κόσμος της εργασίας.

Το Εργατικό-Αντιπολεμικό-Αντιμιλιταριστικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει την έξοδο της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε., την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων, το κλείσιμο της Πολεμικής Βιομηχανίας και την στροφή της παραγωγής σε ειρηνικούς σκοπούς.

Τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ και την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Στρατευμένων. Να μπλοκάρουμε την συμμετοχή του Στρατού σε Απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

ΠΡΕΖΑ TV
14-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: