Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2010

ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ‏

Στην πολύχρονη πολιτικό-συνδικαλιστική δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, αναπτύσσοντας αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων, πρωτοστατώντας στα αντιπολεμικά κινήματα και στο μπλοκάρισμα της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, δρώντας καταλυτικά στη ματαίωση των κυβερνητικών σχεδιασμών στρατιωτικής καταστολής της Εξέγερσης του Δεκέμβρη (2008) έρχονται να προστεθούν νέες αμφισβητήσεις, οι πρωτόγνωρες διεργασίες εντός του Ελληνικού Στρατού, από τους Μόνιμους.  

Η σκληρή αντεργατική πολιτική πλήττει και τους μόνιμους που πλέον αντιδρούν και με σημαντικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι εντός των Ενόπλων Δυνάμεων θα σημειώνονταν απεργία, θα γίνονταν συγκέντρωση και πορεία ένστολων. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το συγκεκριμένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας βαρύνουν συγκεκριμένες ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες, ότι η λογική του έθνους γαλουχεί και καταδυναστεύει κριτήρια και αντιλήψεις. Tα κανάλια συναλλαγής με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των καθεστωτικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η πεποίθηση ότι μπορείς να κάνεις καριέρα βασιζόμενος στα πελατειακά δίκτυα και τις κλαδικές, παίζουν τεράστιο ρόλο.


Όμως, η κυβέρνηση, που σημειωτέον σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον στρατό ενάντια στις κοινωνικές εξεγέρσεις που είναι πιθανό να ξεσπάσουν, αισθάνεται ότι δεν μπορεί να τους ελέγξει, ή ότι δεν έχει την απόλυτη υποταγή και συμφωνία του ευαίσθητου αυτού τμήματος όπως στο παρελθόν. Ούτε να τους υποσχεθεί μπορεί, ούτε να ελέγξει την οργή και αγανάκτηση τους. Οι απειλές λοιπόν του Ευ.Βενιζέλου δεν έχουν αποτέλεσμα.

Στην Πανεργατική Απεργία όμως στις 15-12-10 καλούν και οι Στρατιωτικοί: Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ  καλεί «όλους τους συναδέλφους απόστρατους αξιωματικούς, ανεξαρτήτως κλάδου, προέλευσης και βαθμού να συμμετέχουν σε αυτή την κινητοποίηση, για να δώσουμε ένα ηχηρό παρόν στον αγώνα της ελληνικής κοινωνίας, κατά της εξαθλίωσης, της έκπτωσης αξιών και της απαξίωσης των θεσμών». Ως χώρος προσυγκέντρωσης ορίζεται η πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων) και ώρα η 10:30 πμ.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΜΕΔ, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση των ένστολων προς τους εργαζόμενους: «Οι Έλληνες στρατιωτικοί, αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας και εργαζόμενοι με εγγενείς ιδιαιτερότητες, δέχθηκαν πρώτοι απ΄ όλους τους εργαζόμενους, και αναμένεται να δεχθούν περαιτέρω, όπως εσείς, οι λοιποί εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ανηλεή επίθεση στα εισοδήματά τους, θέτοντάς τους εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού. Οι Έλληνες στρατιωτικοί εργαζόμενοι κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, διασφαλίζουν νύχτα και μέρα, από στεριά, αέρα και θάλασσα την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας μας και εξασφαλίζουν στον Ελληνικό λαό εκείνες τις αναγκαίες προϋποθέσεις της ειρήνης και της ανεξαρτησίας που απαιτούνται για την προκοπή του. Πλήρως απογοητευμένοι από την παρούσα κατάσταση, θα θέλαμε να τονίσουμε, με όλες τις δυνάμεις μας, ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί συστρατεύονται στο αυτονόητο αίσθημα δικαίου που κάθε Έλληνας πολίτης νιώθει σήμερα, και τάσσονται συμπαραστάτες στον αγώνα του.  Διασφαλίστε τα δικαιώματά σας.  Ευχαριστούμε, ολόψυχα, για τον αγώνα που δίνετε».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πιστεύουμε ότι οι μόνιμοι καταλαβαίνουν ότι οι βρισιές και οι χαρακτηρισμοί του Πάγκαλου στοχεύουν πρώτα από όλα στη συνείδηση τους: στην εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού Άμυνα σημαίνει Ασφάλεια του Αστικού Καθεστώτος Εξουσίας και υπεράσπιση των ιμπεριαλιστικών του συμφερόντων, περιφρούρηση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και των Νόμων της Αγοράς και του Κέρδους. Ο Παπανδρέου, ο Πάγκαλος, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης, η Μπακογιάννη-Μητσοτάκης, ο κόσμος του πλούτου απαιτούν την μετατροπή των στρατιωτικών σε Πραιτοριανούς, Ράμπο ανδρείκελα για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους εντός και εκτός συνόρων. Σε αυτό το ζήτημα απαντά η κοινωνία μας, αλλά πρώτα από όλα, οι Στρατιωτικοί!             

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙ. 6932955437

ΠΡΕΖΑ TV
14-12-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

''οι πρωτόγνωρες διεργασίες εντός του Ελληνικού Στρατού, από τους Μόνιμους.'' ας αναφωνησουμε μετα του δικτυου σπαρτακος.. ζητω η επαναστασις!! ζητω ο στρατος!!