Κυριακή, Ιανουαρίου 30, 2011

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 10 ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Ελληνες σχετικά με το μέλλον του Ασφαλιστικού, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία περιμένει πολύ χαμηλότερες συντάξεις, με έναν μάλιστα στους δέκα να εκτιμά ότι... δεν πρόκειται να πάρει σύνταξη.Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων από έρευνα που πραγματοποίησε η Opinion Marketing Research για λογαριασμό της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Το 77% του δείγματος εκτιμά ότι δεν θα εξασφαλίζεται από τη σύνταξή τους το σημερινό επίπεδο διαβίωσής τους, ενώ αναφορικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να διασφαλιστεί η σημερινή ποιότητα ζωής, το 71% θα επένδυε σε ακίνητα, ομόλογα και μετοχές, το 62% σε αποταμιευτικά προϊόντα, το 45% θα επέλεγε ατομικό ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και το 32% κάποιο ομαδικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EFG Eurolife και πρόεδρος της Επιτροπής Ζωής, Υγείας, Συντάξεων και Τραπεζοασφαλειών της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου αναφέρθηκε στον συμπληρωματικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει η Ιδιωτική Ασφάλιση.

Το επέκλεισε
Από την πλευρά της Πολιτείας ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αλλαγής του αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό, αφού μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε τεράστια κοινωνικά προβλήματα και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής για 2,5 εκατομμύρια ηλικιωμένους που ζουν με μόνο εισόδημα τη σύνταξη. Τέλος, ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς, επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ, αναγνώρισε τον συμπληρωματικό ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Βάσει συγκριτικών στοιχείων με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα Επαγγελματικά Ταμεία και τα Ατομικά Προγράμματα Συνταξιοδότησης είναι πολύ ανεπτυγμένα, επεσήμανε πως τα περιθώρια ανάπτυξής τους και στην Ελλάδα είναι τεράστια.

Μάκης Αποστόλου

ΠΡΕΖΑ TV
30-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: