Τρίτη, Ιανουαρίου 25, 2011

ΘΑ ΚΑΙΝΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΜΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ…ΤΙ ΑΛΛΗ ΠΑΠΑΡΙΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ;;;

Οι αρχές της κοινότητας Ρέντιτς, στο Γούστερσιρ της κεντρικής Αγγλίας, βρήκαν ένα πρωτότυπο τρόπο να εξοικονομήσουν ενέργεια, καθώς αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη θερμότητα από το κρεματόριο της περιοχής για να θερμάνουν την πισίνα της κοινότητας.

Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος της κοινότητας ανέφερε: "Μας ενδιαφέρει να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και για αυτό μελετάμε ένα σχέδιο που προβλέπει να επαναχρησιμοποιούμε την ενέργεια που παράγεται από το κρεματόριο για να θερμαίνουμε ένα κοντινό κέντρο αναψυχής και την πισίνα του" και εξήγησε: "Διαφορετικά η θερμότητα θα χάνεται στην ατμόσφαιρα".

Την υπόθεση αναμένεται να εξετάσει το δημοτικό συμβούλιο που θα συγκληθεί στις 7 Φεβρουαρίου, στο οποίο πλειοψηφία έχει το κόμμα των Συντηρητικών.

Ήδη όμως κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι της εκκλησίας αποδοκιμάζουν την ιδέα. Ο Ρότζερ Μακένζι , εκπρόσωπος του συνδικάτου Unison, δήλωσε: "Δείχνει για άλλη μια φορά ότι οι συντηρητικοί ξέρουν την τιμή όλων των πραγμάτων, όχι όμως και την αξία τους".
ΠΡΕΖΑ TV
25-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: