Τρίτη, Ιανουαρίου 25, 2011

ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η σύμβουλος του Μπάρακ Ομπάμα σε θέματα περιβάλλοντος Κάρολ Μπράουνερ, αναμένεται να παραιτηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ποιός θα την αντικαταστήσει.

Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για το περιβάλλον Κάρολ Μπράουνερ "θα μείνει όσο χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση. Η Κάρολ Μπράουνερ είναι σίγουρη ότι οι στόχοι του γραφείου της θα παραμείνουν σημαντικοί για τον πρόεδρο", δήλωσε ένας ανώτατος αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης.

Καθώς η προεδρική θητεία του Μπάρακ Ομπάμα μπαίνει στο τρίτο έτος της, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές στελεχών, κατόπιν της επικράτησης των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις εκλογές του Νοεμβρίου. Η Κάρολ Μπράουνερ είχε δεχτεί επικρίσεις από αρκετούς Ρεπουμπλικανούς στο Κονγκρέσο.

Η Κάρολ Μπράουνερ, η οποία είχε διατελέσει διευθύντρια της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες του προέδρου Ομπάμα στην ψήφιση ενός φιλόδοξου νομοσχεδίου για την ενέργεια.

ΠΡΕΖΑ TV
25-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: