Δευτέρα, Ιανουαρίου 17, 2011

ΤΩΡΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΗΣΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Απίστευτες είναι οι καταγγελίες που έφτασαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από γονείς των οποίων τα παιδιά υπηρετούν στο 180 ΜΚΒ-Δ' Πυροβολαρχία Ριτσώνας.

Οι γονείς όχι μόνο εκφράζουν την αγανάκτηση τους για τα όσα υφίστανται οι φαντάροι στην συγκεκριμένη μονάδα, αλλά δηλώνουν αιφνιδιασμένοι με το μέγεθος της ανοργανωσιάς και της αδιαφορίας της διοίκησης της μονάδας για τους υφισταμένους της.

Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να συγκρίνουν την σημερινή κατάσταση με τα χρόνια που οι ίδιοι υπηρέτησαν και δηλώνουν: «τουλάχιστον παλιότερα ο στρατός σου εξασφάλιζε ένα πιάτο φαγητό. Τώρα αφήνουν τα παιδιά μας νηστικά»!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών το φαγητό που φτάνει στο φυλάκιο της μονάδας δεν επαρκεί: για τους 27 άνδρες που το επανδρώνουν συχνά στέλνονται λιγότερες μερίδες-άλλοτε 20 ή 22 μερίδες.

Η τροφοδοσία των υπηρετούντων στο φυλάκιο επιστρέφει στην εποχή του Γκοντζίλα αφού σε ένα διάστημα 7 ημερών που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο φυλάκιο τουλάχιστον δύο απογεύματα τους στάλθηκε αντί μερίδες φαγητού οι γνωστές κονσέρβες.

Ο παραλογισμός όμως απογειώνεται αφού οι φαντάροι αδυνατούν να προμηθευτούν τρόφιμα και από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Αν σε άλλες μονάδες το ΚΨΜ αποτελεί μια διέξοδο ώστε να προμηθευτείς κάτι για να καλύψεις την πείνα σου, στην συγκεκριμένη μονάδα το ΚΨΜ είναι διαλυμένο και αδυνατεί στο να αποτελέσει εναλλακτική πηγή τροφίμων για τους φαντάρους.

Οι φαντάροι όμως δεν μένουν μόνο νηστικοί, αλλά συχνά ξεπαγιάζουν στο κρύο και για τέσσερις μέρες είναι άπλυτοι. Η τροφοδοσία του φυλακίου με καύσιμα είναι άθλια, με αποτέλεσμα η εξάντληση των καυσίμων να τους αφήνει για μέρες χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό στα ντους.

Τέλος, οι φαντάροι βρίσκονται για 9-10 μέρες εγκλωβισμένοι στο φυλάκιο, ενώ συνολικά στη μονάδα οι υπηρεσίες δεν βγαίνουν με δίκαιο και ισότιμο τρόπο, αφού συχνά το τηλέφωνο στο διοικητή εξασφαλίζει καλύτερες υπηρεσίες και περισσότερες υπηρεσίες.

Οι γονείς τέλος δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να κάνουν το καθετί για να υπερασπιστούν τα παιδιά τους.

Καλούν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ να παρέμβουν άμεσα για να εξασφαλιστεί η προβλεπόμενη μέριμνα για τους φαντάρους και αξιοπρεπείς συνθήκες στράτευσης.

Δεν είναι δυνατόν να δαπανώνται δις ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς και 500 εκατ. Ευρώ ετησίως για την συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε ιμπεριαλιστικές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και για την προστασία των συμφερόντων εφοπλιστών και τραπεζιτών, ενώ οι φαντάροι μένουν νηστικοί.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos.blogspot.com/

ΠΡΕΖΑ TV
17-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: