Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2011

ΝΟΜΙΚΗ: «ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ»…ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ;;;

ΟΣΟ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΥΠΟΥΛΗ ΜΟΙΑΖΕΙ...

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και όλων των αρμόδιων φορέων για την εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας ζήτησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το πρωί. Παράλληλα σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιώαννης Τέντες ζήτησε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών, Ιώαννη Σακελάκο να καλέσει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο της Νομικής.

"Αποσκοπούμε στην άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και του υπουργείου Εσωτερικών για την εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας. Η κοινωνία είναι μαζί μας", είπε και ζήτησε την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο.

"Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να ακουστούν τα αιτήματά τους" και πρέπει να τους ακούσουν οι αρμόδιοι φορείς τόνισε ο κ. Πελεγρίνης λέγοντας πως το μεταναστευτικό έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και πως "δεν πρόκειται να μείνει μόνο εδώ". Χαρακτήρισε την κατάληψη "καθοδηγούμενη" και κατήγγειλε την κατάχρηση ασύλου.

"Αναγνωρίζουμε το ανθρώπινο πρόβλημα, πρωτίστως όμως είναι ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής και αρμόδια γι΄αυτό είναι η πολιτεία".

Κάλεσε δε, τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, τον Δήμαρχο Αθηναίων τον κ. Καμίνη, την κ.Νταλάρα σε σύσκεψη στο πανεπιστήμιο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

"Δίνουμε τέλος στην εκμετάλλευση του ασύλου για κάθε πολιτική αντιπαράθεση" υπογράμμισε ο κ. Πελεγρίνης.

Στην αρχή της συνέντευξής τύπου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών υπογράμμισε ότι πως οι πρυτανικές αρχές ουδέποτε έδειξαν ολιγωρία και πως άμεσα, μόλις δηλαδή έγινε γνωστό ότι επίκειται η άφιξη των μεταναστών, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές.

Επιπλέον τόνισε ότι τους μετανάστες επισκέφθηκαν γιατροί και όπως διαπιστώθηκε όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, πως τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ότι δεν υπάρχουν βανδαλισμοί.

ΠΡΕΖΑ TV
26-1-2011

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νενεκοι ,...... ΟΛΟΙ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

βρε παπαρα εχεις διαβασει τον νομο για το ασυλο? στα πλημμελιματα χρειαζεται αδεια των πρυτανικων αρχων και στα κακουργηματα η αστυνομια επεμβαινει αυταπαγκελτα..η καταληψη ειναι πλημμελιμα..εαν δωσουν αδεια οι πρυτανεις δεν εχουμε καταπατιση ασυλου..ο νομος φτιαχθηκε το 82 για να μπορουν οι ακαδημαικοι δασκαλοι να επιτελουν το εργο τους οχι για να κανει καταληψη ο καθε πικραμενος που δεν εχει σχεση με το πανεπιστημιο..με αυτα τα καραγκιοζιλικια του τσιριζα το μονο που καταφερνουμε ειναι η καταργιση του ασυλου ενω δινουμε κααι ψηφους στην ακρα δεξια..επιλεον βαση του αρθρου 31 της συμβασεως για τους προσφυγες η ελλαδα δεχεται μονο οσους ερχονται απευθιας απο προβληματικες περιοχες..ο αφγανος που περνα ιραν και τουρκια και ερχεται εδω παρανομα δεν δικαιουται ασυλου γιατι η ελλαδα δεν ειναι Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΧΩΡΑ ΕΙΣΟΔΟΥ..το αρθρο δε 32 της ιδιας συμβασης δινει το δικαιωμα στην ελλαδα να επελαυνει οσους προσφυγες διαταρσουν την δημοσια ταξη..γιατους λαθρομεταναστες δεν το κουβεντιαζω..αυτοι δεν προστατευονται απο καμια συνθηκη..

Ανώνυμος είπε...

"Άρθρο 3 του Νόμου 1549/2007 (ΦΕΚ Α 69/20.03.2007)

1. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διαδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.
2. Δεν επιτρέπεται η επιβολή ορισμένων μόνον επιστημονικών απόψεων και ιδεών και η διεξαγωγή απόρρητης έρευνας.
3. Το ακαδημαϊκό άσυλο αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και για την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας των Α.Ε.Ι. και των εργαζομένων σε αυτά, έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.
4. Το ακαδημαϊκό άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους του Α.Ε.Ι. στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα. Οι χώροι αυτοί καθορίζονται με απόφαση και ευθύνη της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι.. Δεν επιτρέπεται η επέμβαση δημόσιας δύναμης στους παραπάνω χώρους, παρά μόνο κατόπιν πρόσκλησης ή άδειας του αρμόδιου οργάνου του Ιδρύματος και με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής.
5. Αρμόδιο όργανο για την πρόσκληση ή άδεια της προηγούμενης παραγράφου, είναι το Πρυτανικό Συμβούλιο για τα Πανεπιστήμια και το Συμβούλιο για τα Τ.Ε.Ι., με δικαίωμα ψήφου όλων των μελών τους. Τα όργανα αυτά συνέρχονται αμέσως, αυτεπαγγέλτως, ή μετά από καταγγελία. Το αρμόδιο όργανο αποφασίζει κατά πλειοψηφία, τηρουμένων των διατάξεων του Εσωτερικού Κανονισμού του οικείου ιδρύματος και του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.
6. Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμοδίου οργάνου του Α.Ε.Ι. επιτρέπεται μόνον εφ’ όσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.
7. Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου αυτού για το ακαδημαϊκό άσυλο τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά από έγκληση του αρμόδιου οργάνου της παραγράφου 5 του άρθρου αυτού ή της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι..
8. Το άρθρο 2 του ν. 1268/1982 και τα άρθρα 2 και 7 του ν. 1404/1983 (ΦΕΚ 173 Α’) καταργούνται.
9. Σε Α.Ε.Ι. που διοικούνται από Διοικούσα Επιτροπή, αυτή αποτελεί το αρμόδιο όργανο της παραγράφου 5 του άρθρου αυτού." ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΠΩΣ ΣΑΦΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3? ΟΧΙ!!! ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΝΙΞΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΣΟΥ..

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ ΟΙ ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ

ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΟΧΩΡΙΑΤΕΣ.
ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΗΤΗ.

Σ Κ Α Τ Ο Β Λ Α Χ Ο Ι Π Ι Σ Ω
Σ Τ Α Χ Ω Ρ Ι Α Σ Α Σ

Ανώνυμος είπε...

το ασυλο εχει καταπατηθει απο to indymedia και τους αναρχοαριστερους εδω και 25 χρονια, τωρα που η αστυνομία θα επέμβει επιτέλους (νομιμοτατα κιολας) παραπληροφορεις μιλωντας για καταπατηση..

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά εσείς που γουστάρετε τους λαθρομετανάστες υιοθετήστε έναν ή και δυο σπίτια σας.
Έτσι θα πούμε όλοι ΜΠΡΑΒΟ στους κομμουνιστές.