Τρίτη, Ιανουαρίου 04, 2011

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΦΙΦΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ…ΜΠΑ…ΑΝΤΕ ΚΑΛΕ…ΠΩΣ ΣΑΣ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ;;;

Περίεργη υπόθεση χαρακτηρίζουν στελέχη του Δήµου Αθηναίων από όλες τις παρατάξεις τη διάρρηξη που έγινε στη Διεύθυνση Προµηθειών, ενώ από τη δηµοτική αρχή υπάρχουν υπόνοιες για προσπάθεια απόκρυψης παράνοµων δραστηριοτήτων µε προµηθευτές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που πραγµατοποιείται τόσο από την Αστυνοµία για τον εντοπισµό των δραστών όσο και από τον δήµο για τις συνθήκες της διάρρηξης και τα αρχεία που αφαιρέθηκαν. «Δυστυχώς η διάρρηξη στη Διεύθυνση Προµηθειών του δήµου δεν ήταν το καλύτερο ποδαρικό για το νέο έτος» σηµείωσε ο δήµαρχος Αθηναίων Γιώργος Καµίνης, επισηµαίνοντας χαρακτηριστικά πως «εύλογα ανακύπτουν ερωτηµατικά».

Κοινή πεποίθηση αποτελεί πάντως πως στόχος των δραστών δεν πρέπει να ήταν να αποσπάσουν τα αρχεία µε τις συµβάσεις προµηθειών που έχει υπογράψει ο δήµος. Το ενδεχόµενο αυτό δείχνει να αποκλείεται καθώς, όπως αναφέρεται από τη σηµερινή δηµοτική αρχή καθώς και την προηγούµενη, υπάρχουν αντίγραφα των συµβάσεων σε έγγραφη και ηλεκτρονική µορφή σε άλλες διευθύνσεις του δήµου, στην Υπηρεσία Δηµοσιονοµικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονοµικών, ακόµη και στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ετσι, γίνεται λόγος για άλλα στοιχεία που πιθανόν να περιέχονταν στους επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι εκλάπησαν και αφορούσαν «υπόγειες» συναλλαγές στελεχών του δήµου µε τις εταιρείες από τις οποίες γίνονταν διάφορες προµήθειες. Η µόνη περίπτωση κατά την οποία οι διαρρήκτες θα ενδιαφέρονταν για τα αρχεία των συµβάσεων ήταν –όπως αναφέρεται – να µη γνώριζαν για την ύπαρξη αντιγράφων.

Ωστόσο, ακόµη και από την προηγούµενη δηµοτική αρχή υποστηρίζουν πως οι δράστες πρέπει να ήξεραν καλά τον χώρο και το περιεχόµενο των υπολογιστών. «Πρέπει να ήταν από µέσα» τονίζει ο πρώην αρµόδιος αντιδήµαρχος Οικονοµικών Νίκος Βαφειάδης, διευκρινίζοντας πως οι διαρρήκτες µπήκαν από το υπόγειο, γνώριζαν πού είναι τα κλειδιά για τους ορόφους και πήγαν κατευθείαν σε συγκεκριµένο χώρο του 3ου ορόφου όπου βρίσκονταν οι υπολογιστές στους οποίους καταχωρούνταν οι συµβάσεις προµηθειών του δήµου.

Στα αρχεία των συγκεκριµένων υπολογιστών υπήρχαν, κατά τον κ. Βαφειάδη, κυρίως συµβάσεις προµηθειών για τις κατασκηνώσεις, για έντυπα υλικά και γραφική ύλη, για στολές και υποδήµατα της δηµοτικής αστυνοµίας και για καύσιµα. Ο πρώην αντιδήµαρχος εκτιµά πως η ενέργεια αυτή είτε είναι προβοκάτσια για να πληγεί η απερχόµενη παράταξη είτε µήνυµα από κάποιους προς προµηθευτές και τη νέα δηµοτική αρχή.

Στην αντεπίθεση επιχείρησε στο µεταξύ να περάσει ο πρώην δήµαρχος Νικήτας Κακλαµάνης, αναφέροντας πως ήταν «άνθρακες ο θησαυρός για τους διαρρήκτες» και ζητώντας πλήρη ενηµέρωση για την εξέλιξη των ερευνών. «Τα όποια στοιχεία εκλάπησαν είναι πλήρως διασφαλισµένα λόγω πρόνοιας της προηγούµενης δηµοτικής αρχής, επί των ηµερών της οποίας, ουδέποτε συνέβη στη συγκεκριµένη διεύθυνση παρόµοιο περιστατικό» δήλωσε. Σύµφωνα πάντως µε τον γενικό γραµµατέα του δήµου Θοδωρή Λιβάνιο θα ληφθούν άµεσα µέτρα σε όλα τα κτίρια του δήµου, προκειµένου να αποτραπούν στο µέλλον ανάλογα φαινόµενα.

ΠΡΕΖΑ TV
4-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: