Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2011

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ…ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ…

ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ κατηγορηματικά η κυβέρνηση την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δηλώνοντας διά του εκπροσώπου της Γ. Πεταλωτή: «Παρά την εμμονή κάποιων δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτή η παραφιλολογία, η οποία ανακοινώνεται προφανώς για λόγους και σκοπούς που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν».

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «πακέτο» με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης θα πάει και το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου των 110 δισ. Μάλιστα ενημέρωσε ότι το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup αλλά δεν ελήφθη απόφαση, και αυτό θα συμβεί στο επόμενο συμβούλιο κορυφής τον Μάρτιο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε ακόμη τους υπουργούς ότι η σχετική ηρεμία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις αγορές είναι «πρόσκαιρη» και οφείλεται στην παρέμβαση της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, η οποία όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί επ'Α άπειρον.

Επίσης ανέφερε ότι τα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι η αύξηση των πόρων των Ταμείων, η ευελιξία και το χαμηλότερο κόστος δανεισμού των κρατών - μελών, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα.

Υπογράμμισε δε ότι η Γερμανία προωθεί ένα «σφιχτό» δημοσιονομικό πλαίσιο για τα κράτη - μέλη.

Σχετικά με την έλευση του κλιμακίου της «τρόικας» στην Αθήνα, ανέφερε ότι θα συζητηθεί η εξειδίκευση των μέτρων για 2012-2013, ώστε το έλλειμμα από 17 δισ. να πέσει στα 6 δισ.

Κική Παππά

ΠΡΕΖΑ ΤV
21-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: