Δευτέρα, Ιανουαρίου 24, 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΠΙΠΛΑΣΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΒΛΑΚΑΚΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ .ΑΣΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ…

Συναίνεση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ζήτησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. «Δεν είναι ώρα για επίπλαστες αντιπαλότητες, να πλάσουμε εγχώριους εχθρούς με μυθικά σενάρια συνωμοσιολογίας», είπε, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης που είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

"Η χώρα μας έχει αρκετά προβλήματα και δεν χρειάζεται να κατασκευάσουμε νέα, ανύπαρκτα. Δεν χρειάζονται τεχνητές διαιρέσεις, σε πολύ ή λιγότερο πατριώτες και διαφωνίες εκεί που δεν υπάρχουν", υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου.

΄Έκανε λόγο για "νέο πατριωτισμό", ενώ για τους πολίτες ανέφερε ότι "έχουν καταλάβει τι έφταιξε, γνωρίζουν πως έχουν μια κυβέρνηση που κάνει το καθήκον της: Ό,τι μπορεί». Αφήνοντας αιχμές για την αξιωματική αντιπολίτευση, είπε πως "πατριωτισμός σημαίνει να μην επιτρέψεις να φτάσει η χώρα σου στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Να κλείσουμε τον κύκλο και να στηριζόμαστε στις δικές μας δάνειες δυνάμεις".

Υποστήριξε ότι δέχτηκε προκαταβολική κριτική για την επίσκεψή του στο Ερζερούμ.

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε πως "είπαμε στην Τουρκία, πως επιδιώκουμε την ειρήνη, αλλά απειλές πολέμου ή παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν έχουν θέση στην Ε.Ε.. Πρόκειται για μιαν ανώφελη πρακτική που δεν εξασφαλίζει στην Τουρκία κανένα πλεονέκτημα".

Για το Κυπριακό σημείωσε ότι οι προτάσεις των Τουρκοκυπρίων για χαλαρή συνομοσπονδία δεν είναι βιώσιμη, αλλά διχαστική και δυσλειτουργική.

Όσον αφορά στα αιματηρά επεισόδια στην Αλβανία, ζήτησε επίδειξη αυτοσυγκράτησης απ’ όλες τις πλευρές.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε, τέλος, απσισιόδοξος για το ενδεχόμενο άμεσης επίλυσης της διαφοράς για την ονομασία της ΠΓΔΜ. "Διστάζουν να αποδεχθούν μία ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για όλες τις χρήσεις. Εμείς στην αδιαλλαξία, απαντάμε με την σταθερότητα των θέσεών μας, τις πρωτοβουλίες μας. Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες για αμοιβαία αποδεκτή λύση. Έχουμε εθνική στρατηγική με ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή". είπε.

ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: