Δευτέρα, Φεβρουαρίου 07, 2011

Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν τίθεται θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη για την Ελλάδα διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης με δηλώσεις του στο Βήμα fm. Σύμφωνα με τον ίδιο όλα όσα αφορούν το συνταξιοδοτικό και τις τελευταίες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού έχουν ήδη ενσωματωθεί στο μεγαλύτερο βαθμό τους στο τελευταίο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2010.

Όπως υποστήριξε ο Γ. Κουτρουμάνης, η αύξηση των ορίων δεν θα μας απασχολήσει ως χώρα πριν από το 2020 καθώς για τότε προωθείται πανευρωπαϊκά η σύνδεση με το προσδόκιμο όριο ζωής.

Όσο για τις επικουρικές συντάξεις, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μειωθούν. Σύμφωνα με τον Γ. Κουτρουμάνη το υπουργείο βρίσκεται εν αναμονή των αναλογιστικών μελετών που θα έχουν ολοκληρωθεί τον Μάιο και αφορούν σε τρία μεγάλα ταμεία. Το ΕΤΕΑΜ, το ΤΕΑΔΥ και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Στη συνέχεια θα ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές και για τα επικουρικά ταμεία. «Σε όποιο από αυτά υπάρχει οικονομικό πρόβλημα βιωσιμότητας θα χρειαστεί να γίνουν προσαρμογές και μειώσεις» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μειώσεις αυτές δεν θα γίνουν σε όλα τα Ταμεία με τον ίδιο τρόπο διότι δεν αντιμετωπίζουν όλα τα ίδια προβλήματα. 

ΠΡΕΖΑ TV
7-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: