Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2011

Πρόταση για υπό ανοχή καθεστώς σε μετανάστες


Στο «υπό ανοχή» καθεστώς πρόκειται, κατά πληροφορίες, να προταθεί να υπαχθούν οι μετανάστες απεργοί πείνας της βίλας Υπατίας που έχουν ως αίτημα τη νομιμοποίηση όσων διαβιούν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα. Στο καθεστώς αυτό (ειδική άδεια παραμονής στη χώρα) μπορούν να υπαχθούν οι απεργοί πείνας, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που πλέον αντιμετωπίζουν.






Οσον αφορά τις δηλώσεις του υπ. Υγείας ότι η βίλα Υπατία –όπου βρίσκονται οι απεργοί πείνας– έχει καταστεί βόμβα λοιμώξεων στο κέντρο της Αθήνας, εκπρόσωπος των απεργών σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ζήτησε παρέμβαση του εισαγγελέα για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και «καλλιέργεια φόβου στην ελληνική κοινωνία». Εκ μέρους της ιατρικής ομάδας υποστήριξης, ο παθολόγος-ογκολόγος κ. Χρ. Καραμπέλης δήλωσε: «Διαβεβαιώνουμε τον υπουργό και τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένα ύποπτο κρούσμα γρίπης».

Ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας κ. Α. Δημόπουλος χθες δήλωσε ότι το υπουργείο Υγείας θα προτείνει μετακίνηση των μεταναστών-απεργών πείνας σε «χώρο με καλύτερες συνθήκες», εάν δεν επιτραπεί σε κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) να παράσχει υπηρεσίες ιατρικής υποστήριξης και περίθαλψης στους απεργούς. Την Κυριακή, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο ώστε να κάνει έλεγχο για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά οι απεργοί πείνας αρνήθηκαν. Κατά το ΚΕΕΛΠΝΟ, στον «κλειστό» αυτό πληθυσμό υπάρχει το ενδεχόμενο ανάπτυξης επιδημιών από λοιμώδη παθογόνα μικρόβια όπως η γρίπη και άλλα μεταδοτικά νοσήματα. Ομως ούτε οι απεργοί δέχονται ούτε έχει βρεθεί άλλος χώρος.


ΠΡΕΖΑ TV
15/2/2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

περασε ο εκβιασμος τους..μπραβο μας..διστυχως εμεις οι ελληνες και απεργια πεινας να κανουμε δεν προκειται να αλλαξει κατι καθως το ζητουμενο των κοσμοεξουσιαστων ειναι ακριβως αυτο..οι ελληνες να ψοφησουν της πεινας..

Ανώνυμος είπε...

@11:56 μα πόσο ότι να ναι είστε οι ακροδεξιοί, μα πόσο

Ανώνυμος είπε...

11.56 μη σκυβεις και πολυ θα σου πεσει κανα σκατο απ το κεφαλι