Παρασκευή, Φεβρουαρίου 11, 2011

ΔΥΟ ΜΟΝΑΧΟΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΚΑΙ «ΓΔΥΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ…ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ…

Σε δύο μοναχούς κι ένα δικηγόρο αποδίδονται οι ευθύνες για την «ιερή» απάτη με το γυναικείο ησυχαστήριο «Εμμαούς» και την υπεξαίρεση χρηματικών ποσών που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Μόλις ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική έρευνα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, με τη λήψη ανωμοτί καταθέσεων, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην κύρια ανάκριση.

Ο εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για: απάτη, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου. Στη συνέχεια, διαβίβασε τη δικογραφία στον γ' ειδικό ανακριτή Κώστα Αλεξίου, ο οποίος αναμένεται να προσωποποιήσει τις κατηγορίες και να καλέσει σε απολογία τους κατηγορουμένους, το προσεχές χρονικό διάστημα.

Από την έρευνα της ΥΠΕΕ, προέκυψε η ποινική ευθύνη δύο ανδρών μοναχών - πνευματικών του ησυχαστηρίου κι ενός δικηγόρου από την Αθήνα, οι οποίοι φέρονται ότι το 2007 ίδρυσαν off shore εταιρεία στη Λιβερία που εγγυήθηκε δάνειο, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, με δικαιούχο το ησυχαστήριο χωρίς την έγκριση της ηγουμένης. Η τελευταία φέρεται ως εξαπατηθείσα από τους τρεις «υπόπτους» που κατάφεραν να υφαρπάξουν πληρεξούσια έγγραφα με την υπογραφή της και να συνάψουν δάνεια με τράπεζες.

Σύμφωνα πάντα με την ΥΠΕΕ τα ίδια πρόσωπα με το πρόσχημα της οικονομικής ενίσχυσης προσέγγιζαν τους πιστούς που εκκλησιάζονταν στο ησυχαστήριο και τους έπειθαν να αγοράσουν αγροτεμάχια με τη λήψη δανείων στο όνομά τους, μέρος των οποίων ιδιοποιήθηκαν παράνομα και εν αγνοία του πραγματικού δικαιούχου -δηλαδή του ησυχαστηρίου «Η Ανάστασις του Χριστού - Εμμαούς». Ακόμη ιδιοποιήθηκαν χρηματικά ποσά με το πρόσχημα των δωρεών προς Ιερά Σκήτη του Αγίου Ορους και προς διάφορες άπορες οικογένειες, χωρίς την έγκριση της γεροντείας του ησυχαστηρίου, ενώ τοποθέτησαν τα χρήματα σε χρηματιστηριακές εταιρείες και προθεσμιακές καταθέσεις ξένων νομισμάτων, από το 1998 έως το 2008.

Η έρευνα ξεκίνησε με εισαγγελική παραγγελία τον Νοέμβριο του 2008, μετά την εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας που παρουσίασε τις καταγγελίες δικηγόρου για τη διάπραξη αδικημάτων εκ μέρους του γυναικείου ησυχαστηρίου που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΗ

ΠΡΕΖΑ TV
11-2-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Ο εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για"
Όταν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία τότε ο εισαγγελέας ασκεί δίωξη κατά συγκεκριμένων προσώπων ,όταν απλά στόχος είναι να γράψουμε καμία σελίδα παραπάνω σε καμία εφημερίδα και να πουλήσει τίποτα παραπάνω μιας και είναι πιασάρικο και θέλουμε να κάνουμε και την προπαγάνδα μας κάνουμε μια μήνυση κατά παντός υπευθύνου μιας και δεν προχωράει δικαστικά και δεν χρειάζεται και στοιχεία