Παρασκευή, Φεβρουαρίου 11, 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ Ο ΧΟΣΝΙ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ

Τέλος εποχής για την Αίγυπτο. Ο Χόσνι Μουμπάρακ υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του, λίγες ώρες μετά το διάγγελμά του με το οποίο επέμενε ότι θα παραμείνει στην εξουσία έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι εγκατέλειψε το Κάιρο και μετέβη στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ Σέιχ.

Το διάγγελμα του Μουμπάρακ την Πέμπτη, όχι μόνο δεν ηρέμησε την αιγυπτιακή κοινή γνώμη, αλλά προκάλεσε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Την Παρασκευή εκατομμύρια Αιγυπτίων πολιτών παραμένουν στις πλατείες και τους δρόμους πανηγυρίζοντας την παραίτηση του Μουμπάρακ.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις ή ακόμη και καταλήψεις σε κυβερνητικά κτίρια στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια, το Σουέζ και άλλες μεγάλες πόλεις. Εκατοντάδες χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και σε πολλές πόλεις της χερσονήσου του Σινά, με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του και άλλους είκοσι να τραυματίζονται.

«Ο Μουμπάρακ ανήκει στο παρελθόν»

«Ο Μουμπάρακ ανήκει στο παρελθόν», «το (αιγυπτιακό) καθεστώς έχει τελειώσει», δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ο δανός πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

Ο Δανός πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις για τη διεξαγωγή «δίκαιων και δημοκρατικών» εκλογών στην Αίγυπτο.

ΠΡΕΖΑ TV
11-2-2011

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε και στα δικά μας

Ανώνυμος είπε...

Λές να παραιτηθεί και ο Αμερικανοπωλονοεβραίος ?

Ανώνυμος είπε...

πολωνία και όχι πωλονία ρε αγράμματε

Πολιτικά Ανορθόδοξος είπε...

Εντάξει μαλάκες του Πρέζατβ;; Ευχαριστηθήλατε που δεν έγινε εμφύλιος;;
Νομίζω πως όχι, γιατί μας είχατε ζαλίσει τα αρχίδια τόσο καιρό με τον εμφύλιο της Αιγύπτου και το κύμα μεταναστών που θα προκύψει!! Μάλλον θα χαιρόσασταν για να έχετε ένα λόγο να γκρινιάζετε!
Κλασικοί αριστεροί..
Πάντως αυτό θα έπρεπε να σας (μας) γίνει μάθημα για το πως γίνονται οι αγώνες όταν πρέπει να αλλάξει κάτι.
Και όχι με την εκμετάλλευση μεταναστών..

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ"

Ανώνυμος είπε...

23 φλεβαρη ολοι στους δρομους με σκοπο να πεσει η κυβερνηση των δοσιλογων. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

δεν έχετε βαρεθεί ρε μπαγλαμάδες να ορίζετε ημερομηνίες που υποτίθεται ότι θα γίνει χαμός,κόλαση,πανικός κλπ κλπ..έλεος πια με την φαντασία σας..πάρτε κανένα ηρεμιστικό...πάλι 100 μαλάκες ψευτοεπαναστάτες θα είσαστε

Ανώνυμος είπε...

8:08 --> ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΕ ΠΗΔΑΝΕ ΕΣΕΝΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΚΙ ΑΛΛΟ, ΕΓΩ ΑΛΛΟ ΓΑΜΗΣΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΓΑΠ. ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΟΥ ΘΑ ΒΓΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΚΑ ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ Η ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΕΩΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑΝΤΡΕΑ,ΤΟΥ ΠΑΠΑΡΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ,ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ..ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΩΡΑ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ

Ανώνυμος είπε...

8:46 ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ (ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ...). ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΦΑΓΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΕ ΦΑΓΑΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΥΣ 100 ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΡΕ?????

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να τους αιφνιδιάσουμε. Να βγούνε οι αναρχικοί στις 23 να φάνε το ξύλο και όλοι οι υπόλοιποι να βγούμε στις 24.

Ανώνυμος είπε...

12:18 μην κοροιδευεις φιλε, τα πραγματα ειναι ασχημα οικονομικα, οποιος εχει οικογενεια το γνωριζει καλα! Και εγω τα κοροιδευα να σου πω την αληθεια αυτα με πορειες, αλλα αν ειναι να φυγει ο παπανδρεου θα παω (πρωτη μου φορα σε πορεια), και αυτο με εκανε να πω οτι θα παω προ λιγου που ακουσα στις ειδησεις οτι χαριζει αλλα 30 δις ευρω στις τραπεζες την στιγμη που εγω εφτασα να μην μπορω να βαλω πετρελαιο στο σπιτι για να ζεσταθει ο μπεμπης μου. ΩΣ ΕΔΩ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΩΩΡΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Γενικότερα να αδειάσει η βουλή...άντε και στα δικά μας!