Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2011

ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΥΨΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ,ΩΣΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ...

ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ...ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΑ ΜΜΜ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ...ΚΑΝΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ...

ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΠΑΠΙΑ...ΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ...


Αποκαλυπτική για τα «σημεία και τέρατα», τα «κακώς κείμενα» και τις παθογένειες που οδήγησαν στα υπέρογκα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας ήταν η χθεσινή ακρόαση των εκπροσώπων των εργαζομένων στη Βουλή, που συνεχίζουν σήμερα το μπαράζ των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Δ. Ρέππα.

Αντικρούοντας πως οι ίδιοι είναι τα «ρετιρέ» του συστήματος και ότι ο μέσος μισθός κυμαίνεται γύρω στα 1.500 ευρώ, οι συνδικαλιστές έσπασαν τη σιωπή τους, ρίχνοντας όλη την ευθύνη στην κακή διαχείριση των διοικήσεων των αστικών συγκοινωνιών των τελευταίων ετών.

Οι καταγγελίες αφορούσαν τις διαδικασίες των προσλήψεων από το... παράθυρο, τις ρουσφετολογικές μεταθέσεις σε πολιτικά γραφεία, τους «χρυσούς» μισθούς σε στελέχη αλλά και τις προκλητικές συμβάσεις χιλιάδων ευρώ με αμφισβητούμενο αντικείμενο που υπέγραφαν οι διοικήσεις.

Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αφορούν:

    * Σύμβαση της ΕΘΕΛ με κτηνίατρο με αμοιβή 15.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2008, προκειμένου να γίνεται εμβολιασμός των σκυλιών στο αμαξοστάσιο της εταιρείας.
    * Σύμβαση της ΕΘΕΛ με αρχιτέκτονα στις 2/6/2008 με αμοιβή 10.000 ευρώ, την οποία όπως είπε ο πρόεδρος των τεχνικών ΟΑΣΑ - ΕΘΕΛ, Απ. Ραφτόπουλος, «την πήραμε για να μας μάθει πώς θα κινούμαστε μέσα στα αμαξοστάσια και δεν την είδαμε ποτέ».
    * Σύμβαση της ΕΘΕΛ με την Ολυμπιακή για την παραχώρηση οκτώ (8) λεωφορείων, τα οποία ακόμη δεν έχουν πληρωθεί και παραμένουν ακινητοποιημένα στο Ελ . Βενιζέλος.
    * Προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ στο μετρό. Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Α. Σταματόπουλος, αποκάλυψε ότι πριν προσληφθεί «ήταν μαρμαράς». Ακόμη κατήγγειλε ότι υπάρχει άδειο κτίριο για το οποίο η εταιρεία πληρώνει ενοίκιο 18.000 ευρώ.
    * 73 οδηγοί της ΕΘΕΛ, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος των Σωματείων Εργαζομένων ΟΑΣΑ - ΕΘΕΛ Ν. Κουλουμπαρίτσης, είναι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία, υπουργεία, βουλευτές και γενικούς γραμματείς.
    * Στο τραμ -σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου των εργαζομένων Μ. Γαζή- από τους 678 υπαλλήλους, τα στελέχη με υψηλές αμοιβές ξεπερνούν τους 100.
    * Τα πλαστά εισιτήρια το 2008 υπολογίζονται σε 2,3 εκατ.



Εμβόλια για... 5.000 αδέσποτα

Το κόστος ενός αντιλυσσικού εμβολίου ανέρχεται από 2,5 μέχρι 3,5 ευρώ, ανάλογα με τη φαρμακευτική εταιρεία. Βέβαια, ένας ιδιώτης για να εμβολιάσει το κατοικίδιό του θα χρειαστεί να πληρώσει, κατά μέσο όρο, επίσκεψη στον κτηνίατρο 40-45 ευρώ.

Στην περίπτωση εμβολιασμού των αδέσποτων σκυλιών των αμαξοστασίων, είναι προφανές ότι το κάθε εμβόλιο δεν θα κόστιζε με τίποτα πάνω από 3 ευρώ. Αρα, τα 15.000 ευρώ που έδωσαν στον κτηνίατρο ως εφάπαξ αμοιβή μπορεί να υποθέσει κανείς ότι φτάνουν και περισσεύουν για τον εμβολιασμό... 5.000 αδέσποτων!



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Νέο μήνυμα Ρέππα για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή ακρόαση των φορέων στο νομοσχέδιο για «την εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των Αστικών Συγκοινωνιών της Αττικής», με τον Δ. Ρέππα να στέλνει από τη Βουλή νέο μήνυμα προς τους εργαζομένους να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Δεν κουνάμε» τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «ποτέ το δάχτυλό μας στους εργαζομένους, αλλά ταυτόχρονα απαιτούμε να μη δείχνουν τη γροθιά τους στην ελληνική κοινωνία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δείχνει συνδικαλιστική δύναμη και όχι αδυναμία όταν κάποιος παίρνει μια στάση που μπορεί να μην είναι δημοφιλής αλλά διασφαλίζει και υπηρετεί το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον».

Παράλληλα, προανήγγειλε πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν τα εισιτήρια και τα διόδια, ενώ καυτηρίασε τη στάση των «τζαμπατζήδων», όπως τους αποκάλεσε, λέγοντας πως «είναι αντικοινωνική στάση και συνιστά δολιοφθορά».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, Α. Σταματόπουλος, κατήγγειλε ότι η διοίκηση της εταιρείας απειλεί τους απεργούς με απόλυση. «Αποχωρώ» είπε σε υψηλούς τόνους «γιατί δεν μπορώ να μιλήσω με το μαχαίρι στον λαιμό». Για «βαρύτατη προσβολή προς το Κοινοβούλιο» έκανε λόγο ο Δ. Ρέππας, ενώ για «θεατρινισμούς» και «τσαμπουκά» μίλησε ο Κυρ. Μητσοτάκης (ΝΔ).

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στις υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού και στις μειώσεις αποδοχών.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα αδέσποτα ίσως τα εμβολιάσανε, τα κομματόσκυλα όμως όχι.