Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ 77 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Σε 62 ανέρχονται οι μετανάστες απεργοί πείνας του μεγάρου "Υπατία" που αναγκάστηκαν να εισαχθούν στο νοσοκομείο, ενώ μόνο χθες μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας 20 από αυτούς. Την ίδια στιγμή 15 μετανάστες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, μετά την απόφασή τους να σταματήσουν και τη λήψη ζάχαρης. Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν είναι έντονη αφυδάτωση, αρχόμενη οξεία νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές αρρυθμίες. Ήδη από το μεσημέρι της Κυριακής 36 μετανάστες σταμάτησαν τη λήψη νερού, ζάχαρης και αλατιού.
"Κανείς μέχρι αυτή τη στιγμή από αυτούς που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ηδη, έχει διορθωθεί η νεφρική τους λειτουργία. Είναι όμως ισχυρό το ενδεχόμενο κάποιος να μείνει με χρόνιο πρόβλημα υγείας, ενώ ανά πάσα στιγμή αντιμετωπίζουμε και το ενδεχόμενο ενός αιφνίδιου θανάτου. Παίζουμε με τη φωτιά. Είναι τεράστιες οι απειλές για την υγεία και τη ζωή αυτών των ανθρώπων και εγώ προσωπικά είχα ήδη προειδοποιήσει την Πολιτεία εδώ και μερικές μέρες ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επαπειλούμενη ανθρωπιστική καταστροφή", δήλωσε ο Θανάσης Καραμπέλης, από την ιατρική ομάδα που παρακολουθεί τους μετανάστες.
"Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή και διαπραγμάτευση, αύριο μπορεί να έχουμε νεκρό απεργό", δήλωσε από την πλευρά του ο Στρατής Πλωμαρίτης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ο οποίος μίλησε και για μη αναστρέψιμες πλέον, βλάβες στην υγεία τους.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ...
ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;


Εν τω μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν χθες κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης έξω από τη Βουλή και στην οποία συμμετείχαν φορείς, οργανώσεις, καθώς και καλλιτέχνες που συμπαρίστανται στους μετανάστες. Διμοιρία των ΥΜΕΤ επιτέθηκε κατά των συγκεντρωμένων πολιτικών, πανεπιστημιακών, διανοούμενων, συνδικαλιστών και γιατρών που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας.

ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2011

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα να ψωφίσουν οι Απίστοι????

Ανώνυμος είπε...

Το 25λεπτο βίντεο “Λας Βέγγας”.

Δεν του φαίνεται στην αρχή, αλλά εν τέλει αφορά άμεσα το θέμα των 300 απεργών πείνας.

“Μια ιδιότυπη ματιά στο έργο του Θανάση Βέγγου, τη στιγμή που οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κλείνουν ήδη 5 εβδομάδες απεργίας”

http://vimeo.com/20492536

Ανώνυμος είπε...

ξέχασες να γράψεις ότι αρκεί μια σπίθα για να υπάρξουν νέα δεκεμβριανά..

Ανώνυμος είπε...

O 1:32 έχει δίκιο.
Επιπλέον, βαρεθήκαμε να βλέπουμε το ίδιο post, γραμμένο με διαφορετικούς τρόπους.

Ανώνυμος είπε...

Τι ειναι αυτο? Καινουριο ριαλιτι? Κατι μεταξυ Big Brother, survivor, distraction και αδυναμου κρικου. Πολυ μπροστα η ελληνικη TV.