Πέμπτη, Μαρτίου 03, 2011

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ  ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ;;;ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΝΤΟΠΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΠΕΔΟ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ;;;

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή και διαπραγμάτευση. Αύριο μπορεί να έχουμε νεκρό απεργό», τόνισε χθες ο Στρατής Πλωμαρίτης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης. Σήμερα συμπληρώνονται 38 μέρες απεργίας πείνας, και 17 από τους 50 μετανάστες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στην Αθήνα νοσηλεύονται 81 απεργοί πείνας, καθώς η απόφασή τους να σταματήσουν και τη λήψη ζάχαρης οδήγησε στο να εξαντλήσουν όλα τα ενεργειακά αποθέματά τους. «Βρίσκονται σε εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Η ισορροπία των ηλεκτρολυτών είναι εξαιρετικά λεπτή. Υπάρχει το ενδεχόμενο εκδήλωσης αιφνίδιων υπογλυκαιμικών επεισοδίων ή ακόμη και ανακοπής», ανέφερε ο Θόδωρος Ζδούκος, μέλος της ομάδας των γιατρών που παρακολουθεί τους απεργούς πείνας.
«Δεν σταματάμε. Για εμάς, δεν είναι παιχνίδι. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, μέχρι να μας δώσουν χαρτιά», τόνισε στη «Μ» ο Αμντουλαχίμ, ένας από τους εκπροσώπους των μεταναστών. Όπως περιγράφει, οι μετανάστες αντλούν δύναμη ο ένας από τον άλλον. «Όποιος δεν κοιμάται προσέχει αν ο διπλανός του ζει ακόμα. Αν δεν γίνει κάτι τις επόμενες πέντε μέρες, θα έχουμε νεκρούς». Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο από τους μετανάστες που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της πόλης αρνήθηκαν να λάβουν ορό που περιείχε κάτι επιπλέον από σάκχαρα και ηλεκτρολύτες. «Είναι ώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει να πετάει το μπαλάκι από το ένα υπουργείο στο άλλο», ανέφερε ο Γάνι, ο οποίος επίσης εκπροσωπεί τους απεργούς πείνας.

Αλυσοδέθηκαν
Μέλη της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Θεσσαλονίκης αλυσοδέθηκαν το πρωί στο κτίριο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης και ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία στα γραφεία των βουλευτών Θεσσαλονίκης και των υπουργών Δικαιοσύνης και Εθνικής Άμυνας, Χάρη Καστανίδη και Ευάγγελου Βενιζέλου, και προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις «ως ένδειξη αλληλεγγύης», όπως ανέφεραν, «στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας, γιατί θεωρούμε άμεσα υπεύθυνο το κόμμα του ΠΑΣΟΚ».
«Να μην έχει γινάτι πάνω σε αυτό το ζήτημα και να νομιμοποιήσει τους μετανάστες» κάλεσε την κυβέρνηση η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Τη λύπη του για τη συνέχιση της απεργίας πείνας από τους περίπου 300 μετανάστες εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, επαναλαμβάνοντας ότι η μοναδική διέξοδος για να δοθεί λύση στο ζήτημα είναι να υπαχθούν οι μετανάστες στο καθεστώς εξάμηνης ανοχής.

Της Σοφίας Χριστοφορίδου
ΠΡΕΖΑ TV

3-3-2011

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ΑΛΩΝΙ!

Ανώνυμος είπε...

Πρεζα σε βλεπω και του χρονου τετοια μερα να γραφεις "Συμπληρωσανε ενα χρονο χωρις φαι και νερο οι μεταναστες,ποτε θα τους νομιμοποιησετε επιτελους".

Ανώνυμος είπε...

http://www.naftemporiki.gr/video/video.asp?id=25532

Ορίστε! Ζεί χωρίς φαγητό και νερό για 70 χρόνια και χαίρει άκρας υγείας...

Ανώνυμος είπε...

Μην τρίβεις τα χέρια σου δεν θα γίνει πάλι ο στημένος Δεκέμβρης

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι μεταναστες..ειναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..γιαυτο εξαλλου κανουν απεργια πεινας..για να εκβιασουν το ελληνικο κρατος και την ελληνικη κοινωνια..δεν θα αλλαξουμε τους νομους μας υπο καθεστος ψυχολογικου εκβιασμου..αν θελουν να πεθανουν δικαιωμα τους!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αποκαλύφθηκε ότι, όταν μετανάστες από το μέγαρο ''Υπατία'' πήγαν στο Σπηλιοπούλειο γιά νοσηλεία, ζήτησαν λίγο φαγητό και γάλα. Όταν οι γιατροί τους το έφεραν, οι ''αλληλέγγυοι'' το πέταξαν και δεν τους άφησαν να το φάνε. Όπως αποδεικνύεται, λοιπόν, κάποιοι τους θέλουν νεκρούς.

Ανώνυμος είπε...

2:18 μμ που το ειδες? εαν εγινε αυτο αυτοι που το εκαναν θα πρεπει να διωχθουν ποινικα..

Ανώνυμος είπε...

"Ποιοι θέλουν νεκρούς τους απεργούς πείνας
Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011 17:03
E-mail Εκτύπωση PDF

metanastes-apergoi-peinas_copyΣτο Σπηλιοπούλειο νοσοκομείο, στην πλατεία Μαβίλη, διαμετακομίστηκαν δυο λαθρομετανάστες από το μέγαρο «Υπατία» εξαντλημένοι από την απεργία πείνας. Μαζί τους είναι και δυο στελέχη της… αλληλεγγύης. Προσέξτε τώρα τι έγινε.

Οι δυο απεργοί πείνας εξέφρασαν την επιθυμία να φάνε κάτι και να πιουν λίγο γάλα. Μόλις, όμως, το προσωπικό του νοσοκομείου τους πήγε λίγο φαγητό παρενέβησαν τα δυο μέλη της «αλληλεγγύης» και πέταξαν το φαγητό στην τουαλέτα!!!

Προφανώς, οι εν λόγω… φιλάνθρωποι προτιμούν να πεθάνουν οι λαθρομετανάστες για να ευχαριστηθούν; Εσείς τι λέτε κύριε Τσίπρα;

Είναι δυνατόν κύριε υπουργέ Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Για ψάξτε το…http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/2930-2011-03-02-15-05-52" Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΝΩΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΔΙΕΥΕ Η ΑΥΓΗ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ..ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ..ΕΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ..

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι 2:23 και 2:30, το άκουσα στο ραδιόφωνο, στο RealFM και το επιβεβαίωνε ένας λειτουργός δημόσιας υγείας, γιατρός, όχι πολιτικός, του οποίου δυστυχώς το όνομα δεν συγκράτησα.

Όπως βλέπω τώρα όμως ήταν γεγονός ήδη γνωστό, απλώς εγώ δεν το ήξερα. Και εξηγεί την εμμονή των αλληλέγγυων, οι μετανάστες να εξετάζονται μόνο από επιλεγμένους γιατρούς και να βρίσκονται σε αυστηρή απομόνωση. Ούτε βοήθεια μπορούν να ζητήσουν οι μετανάστες, ούτε φαγητό αν θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ 95% ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΕΔΩ. Η ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΠΟΤΕΛΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΜΝΗΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΑ "ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ" ΚΑΙ "ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ" ΠΟΤΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

2:43 μμ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ..ΑΦΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΦΑΝΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ..ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΙ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΙΟΙ" ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ..ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΠΟΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ..

Ανώνυμος είπε...

Αμην και ποτε να ξεμπερδουμε απο δαυτους και να γινει παραδειγμα και στους υπολοιπους τι θα παθανουν αν ξαναπροβουν σε παρανομες καταληψεις κτηριων

Ανώνυμος είπε...

Φτάνει πια η υποκρισία κάποιων εδώ μεσα.. Από την μία βρίζουν με τον πιο χυδαίο τρόπο ανθρώπους λέγοντας να ψοφίσουν ή να πάνε στο διάολο και από την άλλη τώρα σκάρφίστηκαν ότι οι αλληλέγγυοι είναι δολοφόνοι έναντι των κακόμοιρων μεταναστών που ζήτησαν γάλα..Για αληθινή ενημέρωση του κόσμου λέω με βεβαιώτητα ότι κάποιοι μετανάστες σταμάτησαν απεργία πείνας γιατί δεν άντεχαν άλλο και ο κάθε ένας από τους αγωνιστές μετανάστες είναι ελέυθερος να σταματήσει την απεργία πείνας αν αυτός το κρίνει έτσι..σταματήστε να διαδίδετε ψέμματα και συκοφαντίες.. Είναι ντροπή να λέτε τέτοια πράγματα και να ΜΗΝ εκφράζετε ΟΫΤΕ ΜΙΑ άποψη για ανθρώπους που για κάποιους απόεσάς είναι παράνομοι (αν υπάρχει αυτός ο όρος -->παράνομος άνθρωπος) και οι οποίοι εργάζονται τόσα χρόνια στην Ελλάδα σε μαύρη εργασία και που ζητούν το αυτονόητο να δουλεύουν , να ασφαλίζονται και να πληρώνουν φόρους νόμιμα, να μην βρίσκονται αόρατοι μπραστά σε όλους μας, λίγη ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ΟΧΙ ΛΥΠΗΣΗ.. Το ακούτε αυτό καθίκια?ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΥΠΗΣΗ, ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ και ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Σας καίει για τους λαθρομετανάστες ε; Για τα αδικοχαμένα παληκάρια της ΔΙ.ΑΣ δεν είδα ανάλογη συγκίνηση...

Ανώνυμος είπε...

Ειχα μια σκασιλα για δαυτους. Ας απεργησουν στη χωρα τους και να δειξουν εκει θρασος,τσαμπουκα και απαιτηση μονο δικαιωματων..

Ανώνυμος είπε...

3:26 μμ οπως υπαρχουν λαθρεμποροι, λαθροκυνηγοι, κλπ κλπ ετσι υπαρχουν και οι λαθρομεταναστες..με την λογικη σου δεν πρεπει να λεμε τον λαθρεμπορο λαθρεμπορο γιατι "δεν υπαρχουν λαθραιοι ανθρωποι" οπως λες..εμμεσως επιβεβαιωνεις τα δημοσιευματα λεγοντας οτι καποιοι σταματισαν την απεργια πεινας..αλλο ειναι καποιος να εχει αυτοκτωνικες τασεις και να θελει να πεθανει απο μονος του οποτε δικαιωμα του..και αλλο να πηγαινουν οι "συμπαραστατες" του να του πετουν το φαγητο και να τον στελνουν στον θανατο..εαν εγινε αυτο οπως καταγγελουν οι γιατροι, αυτοι που το εκαναν πρεπει να μπουν "μεσα" παραυτα..

Ανώνυμος είπε...

mas exete priksei ta sikotia me toys lathrometanastes !!!!
o ellinas peinaei kai emeis asxoloymaste me toys lathrometanastes!!!!
sixtir exei katantisei aidia to site!!

o topos aytos pleon de xoraei alloy ksenoys epikse kai na peis oti irthane atoma sobara na paei sto diaolo alla exei erthei oloi i saboyra tis gis edo pera !!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΡΕΖΑ ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΙ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ???ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΠΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ 3%ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ..ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ...ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΡΕΛΕΣ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΑΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ..ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΕΙΞΑΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΒΑΣΙΚΑ...ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..Η ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΤΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ 70% ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ..

Ανώνυμος είπε...

preza μας εχει πρηξει τα αρχιδια με τους βρομιαριδες