Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ «ΥΠΑΤΙΑΣ»…ΚΑΙ ΤΩΡΑ,ΠΟΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ;

Με πανό, συνθήματα και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν δεκάδες αλληλέγγυοι τους 200 μετανάστες που πραγματοποιούσαν πολυήμερη απεργία πείνας στο μέγαρο «Υπατία» στην Αθήνα.

Περίπου 200 από τους οικονομικούς μετανάστες έφθασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σούδας, με το πλοίο της ΑΝΕΚ "ΛΑΤΩ". Όπως δήλωσε το μέλος του φόρουμ μεταναστών Κρήτης, Μάρκος Χατζησάββας, μερικοί από τους μετανάστες που επέστρεψαν στη Σούδα θα νοσηλευτούν στο νοσοκομείο Χανίων.


"Εργάζομαι στην Ελλάδα 8 χρόνια. Αποφασίσαμε να κάνουμε απεργία γιατί πιστεύαμε ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να ακουστεί η φωνή μας. Τα καταφέραμε να ζούμε από την κατάσταση παρανομίας στη νομιμοποίηση. Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση της κυβέρνησης. Περάσαμε δύσκολα όλα αυτές τις ημέρες, αλλά όλοι είχαμε πάρει απόφαση να το παλέψουμε ως το τέλος.", δήλωσε ο Μαροκινός Χαζέ Καντουά.

Από την πλευρά του, ο επίσης Μαροκινός Ραρίντ, που βρίσκεται τα τελευταία 6 χρόνια στην Ελλάδα, τόνισε: "Είχαμε μεγάλες δυσκολίες.Περάσαμε ένα μεγάλο σχολείο, πολύ μεγάλο σχολείο. Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας".

ΠΡΕΖΑ TV
15-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: