Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2011

ΠΟΝΑΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΟΥΤΕ ΝΤΕΠΟΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ!!!Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ…

Την περασμένη Πέμπτη, ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρόεδρος της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Π. Τομάρας έδινε την ακόλουθη εικόνα: «Το μέσο μηνιαίο κόστος ανά ασθενή στα νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας μειώθηκε στα 952 ευρώ το 2010 από 1.932 ευρώ (ποσοστό 50,72%) το 2009, ποσοστό μείωσης υπερδιπλάσιο απ' ό,τι στις υπόλοιπες υγειονομικές περιφέρειες της χώρας».

Μάλιστα ο επικεφαλής της ΥΠΕ είχε δηλώσει ότι «οι οικονομικές επιδόσεις επιτεύχθηκαν χωρίς μείωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας».


Αυτή όμως είναι η μία όψη του νομίσματος. Η πραγματικότητα κάθε άλλο παρά ρόδινη για όσους καταφεύγουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι. Μόλις προχθές έγινε γνωστό ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έχει μείνει ακόμη και από... ντεπόν και άλλα παυσίπονα, τα οποία οι συνοδοί των ασθενών αναγκάζονται να προμηθεύονται από τα φαρμακεία της πόλης!

Οι ελλείψεις φαρμάκων, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις υλικών και τον ασυντήρητο εξοπλισμό, γυρίζουν πλέον πολλά χρόνια πίσω την υγεία στη Θεσσαλία, αφού για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια εμφανίζονται ξανά «μετανάστες υγείας» προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Την ώρα λοιπόν που το υπ. Υγείας εγκαλεί φαρμακευτική εταιρεία για την απόφασή της να διακόψει τη χορήγηση φαρμάκων σε δημόσια νοσοκομεία λόγων παλαιών οφειλών, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν διατίθενται ούτε τα κοινά παυσίπονα, όπως το Ντεπόν (Depon), το Λοναρίντ (Lonarid) αλλά και πιο ισχυρά όπως η πεθιδίνη, η μορφίνη κ.ά. (που είναι απαραίτητα για τη μετεγχειρητική νοσηλεία των ασθενών).

Κι αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Από τις επιστολές λοιπόν των διευθυντών κλινικών και τομέων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου η εικόνα είναι σχεδόν τραγική.

Διευθυντής κλινικής με αφορμή τις ελλείψεις αντιπυρετικών τονίζει ότι «λόγω σοβαρών ελλείψεων του φαρμακείου, στερούμεθα εντελώς ενδοφλέβιων αντιπυρετικών σκευασμάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον πυρετό ασθενών».

Σε επιστολή άλλου διευθυντή σημειώνεται πως «έχουν εξαντληθεί πλήρως από το χειρουργείο ράμματα πολυπροπυλενίου με διπλή βελόνη και στα απαραίτητα μεγέθη τα οποία χρησιμοποιούνται για τη διενέργεια αγγειακών αναστομώσεων» προσθέτοντας ότι «εξαιτίας της έλλειψης αυτής, αναγκαστήκαμε σε τακτικό περιστατικό να χρησιμοποιήσουμε άλλου τύπου ράμματα».

ΠΡΕΖΑ TV
14-3-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πατε στον κ. Μα**ζο τον ορθοπεδικο του πανεπιστημιακού.
35 εκατομμύρια € καταθέσεις έχει.
κάτι απο τα δικά μας λεφτά θα χει πάρει.