Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2011

ΟΞΥΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ…ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΕΤΕ;;;ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ…ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑ.

Σε μετωπική σύγκρουση εξελίσσεται η διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για τα φαινόμενα αποδοκιμασίας κυβερνητικών στελεχών, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, με αφορμή το επεισόδιο εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στα Καλύβια.
Ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας το πρωί στο Mega υπέδειξε ως υπεύθυνο για το γιαούρτωμα τον ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας μάλιστα τον κ. Αλέξη Τσίπρα πως θα είναι υπεύθυνος αν του συμβεί κάτι δυσάρεστο.

«Με υποδεικνύει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, με όσα λέει οδηγεί στη δολοφονία μου, τον προειδοποιώ ότι θα έχει μεγάλη ευθύνη για οποιαδήποτε πράξη γίνει από δω και πέρα εναντίον μου» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και κατηγόρησε συγκεκριμένο τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι οργάνωσε την επίθεση σε βάρος του, πληρώνοντας ακόμη και αλλοδαπούς, όπως είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην επίθεση Πάγκαλου με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για «συμπεριφορά που αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία» και την οποία χρεώνεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός «όσο επιμένετε να μην την αποδοκιμάζετε.»

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας απαριθμεί σειρά περιστατικών, κατά τα οποία -όπως αναφέρει- ο κ. Πάγκαλος είχε κατηγορήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τελικώς απεδείχθη ότι τα στελέχη του κόμματος δεν είχαν καμία σχέση.

«Οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε συκοφαντική επίθεση ή προβοκάτσια στηθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα θεωρήσουμε πως έχει την συμφωνία και την κάλυψή σας» κατέληγε ο κ. Τσίπρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφέρθηκε με έντονο τρόποο στα φαινόμενα αυτά, επισημαίνοντας ότι «θα είμαστε παντού» και προσθέτοντας με νόημα ότι δεν θα επιτραπεί η επαναφορά από καμία πολιτική δύναμη του φαινομένου των «αγανακτισμένων πολιτών».

Η απάντηση στην επιστολή του Τσίπρα ήρθε το βράδυ από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στην οποία σημειώνει ότι «ο κύριος Τσίπρας «μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει βρει ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς εναντίον εκπροσώπων του λαού».

Ο κ. Πάγκαλος επανέρχεται σε περιστατικά, όπως αυτά σε βάρος του κ. Παναγόπουλου, την πυρπόληση της τραπεζικού καταστήματος της Marfin, την αποδοκιμασία του ιδίου του κ. Πάγκαλου στο Παρίσι, αλλά και στο περιστατικό στα Καλύβια, υποστηρίζοντας ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπάρχει εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινοβουλευτικό κόμμα. Συμφωνεί άραγε ο κ. Τσίπρας με το σύνθημα που, τη βραδιά των Καλυβίων, κυριαρχούσε εναντίον των 11 βουλευτών που ήταν παρόντες, «να καεί, να καεί, το μ... η Βουλή;» καταλήγει ο κ. Πάγκαλος.

Διαμάχη και στη Βουλή

Η κόντρα επεκτάθηκε και στη Βουλή, αυτή τη φορά ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, με αφορμή την κατάληψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, την περασμένη Παρασκευή, ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

«Έγινε εισβολή με μαθητές, μέλη της ΟΛΜΕ, πρώην συνδικαλιστές και συνδικαλιστές των αριστερών παρατάξεων και άλλους» είπε η κυρία Διαμαντοπούλου και επέδειξε, από του βήματος, φωτογραφία στην οποία απεικονίζονταν η κατάσταση των γραφείων, καθώς -όπως είπε η υπουργός- έσπασαν έπιπλα, έγραψαν στους τοίχους, εκδιώχθηκαν οι υπάλληλοι, εξυβρίσθη με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο ο διευθυντής μπροστά σε παιδιά.

«Ο κ. Καλομοίρης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μέλος της ΟΛΜΕ ήταν παρών. Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει κομματική γραμμή, ούτε ότι είναι κανείς από πίσω, αλλά θεωρώ ότι τα κόμματα οφείλουν να καταδικάσουν τα κόμματα αυτού του είδους τις ενέργειες», ανέφερε η κυρία Διαμαντοπούλου.

«Αυτά που κάποτε ήταν οι σημαίες της Αριστεράς κι αυτό το κομματάκι που εσείς εκφράζετε από μία Αριστερά της γνώσης, της πρότασης, της Δημοκρατίας, της προόδου, της δίνετε μερικές φορές το χαρακτήρα του μπάχαλου, της ανομίας και της οπισθοδρόμησης» είπε η υπουργός Παιδείας.

Παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την λύπη του για τον τόνο και το ύφος της υπουργού Παιδείας και ειδικότερα για τα τελευταία της λόγια γιατί, όπως είπε, τα απηύθυνε στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού ανέφερε ότι έχουν όλοι την ιστορία τους στον τόπο, ανέφερε ότι με το να προσπαθεί η κυβέρνηση να αποδίδει πράξεις βίας στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα και αποδιοπομπαίους τράγους για τις πολιτικές της που συναντούν την αποδοκιμασία της κοινωνίας.

«Δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό. Να το αντιληφθείτε, διότι οδηγείτε τα πράγματα σε μεγάλες ανωμαλίες. Τέτοιες φράσεις εκστομίζονταν σε άλλες σκοτεινές εποχές που δεν πιστεύουμε ότι μπορούσαν να ξανάρθουν», είπε ο κ. Λαφαζάνης απευθυνόμενος στην υπουργό.

Αφού ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως σήμερα αποδοκιμάστηκε ο πρωθυπουργός στην Σύρο, διερωτήθηκε αν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό και πρόσθεσε: «Τι επιχειρείτε να κατασκευάσετε σε αυτή την χώρα;».

«Η διαμαρτυρία είναι στοιχείο της πολιτικής. Άλλο είναι η αποδοκιμασία κι άλλο οι πράξεις βίας, έχουμε μιλήσει γι αυτό. Δεν θέλετε να αντιληφθείτε όμως εσείς το βουητό που έρχεται από την κοινωνία και προσπαθείτε να το στοχοποιήσετε και να το αποδώσετε αλλού. Είναι άκρως επικίνδυνο αυτό. Οδηγείτε τον λαό σε λεηλασία, μην τον οδηγείτε και σε ανωμαλία. Γιατί αυτά θυμίζουν άλλες εποχές και οδηγούν σε άλλα πράγματα» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

ΠΡΕΖΑ TV
21-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: