Τρίτη, Μαρτίου 22, 2011

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΕΙ!!!

Εφεραν μετάλλια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που έγιναν τον Αύγουστο του 2010 στη Σιγκαπούρη, αλλά η πολιτεία τούς αρνείται το δικαίωμα των προνομίων για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, προνόμια που έχουν ακόμα και αθλητές - μαθητές που διακρίνονται σε πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες!


Πρόκειται για δέκα αθλητές (τέσσερις της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νέων που πήρε χάλκινο μετάλλιο, έναν επικοντιστή με χάλκινο μετάλλιο, μία αθλήτρια τοξοβολίας με ασημένιο μετάλλιο και τέσσερις αθλητές κωπηλασίας με χάλκινα και ασημένια μετάλλια), που φοιτούν στη Γ' Λυκείου. Οι ολυμπιονίκες αθλητές - μαθητές μαζί με τους γονείς τους κάνουν αγώνα εδώ και μήνες για να δικαιωθούν, χωρίς όμως ακόμα κανένα αποτέλεσμα παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων. Από όλα τα προνόμια, αυτό που διεκδικούν είναι η μοριοδότησή τους για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Για το δίκαιο αίτημά τους έχουν ενημερώσει είτε με υπομνήματα είτε με προσωπικές συναντήσεις τον υπουργό Πολιτισμού-Τουρισμού Π. Γερουλάνο, τον υφυπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού αρμόδιο για τον αθλητισμό Γ. Νικητιάδη, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Π. Μπιτσαξή, ο οποίος τους είχε υποδεχθεί τον Αύγουστο όταν επέστρεψαν από τη Σιγκαπούρη, την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Φώφη Γεννηματά, την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον υφυπουργό Υγείας Χ. Αηδόνη.

Οι γονείς των αθλητών υποστηρίζουν ότι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες προβάλλουν ως αιτιολογία για τον αποκλεισμό των παιδιών από τα προνόμια την ύπαρξη «νομοθετικού κενού». Αυτό τους το είπε ο κ. Μπιτσαξής με τον οποίο έχουν συναντηθεί, αναγνώρισε όμως ότι το κενό «πρέπει να διευθετηθεί». Ωστόσο ακόμα περιμένουν.

Στο μεταξύ οι ολυμπιονίκες αθλητές - μαθητές βραβεύτηκαν στις 12-12-2010 από τον ΠΣΑΤ σε εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας παρουσία των κυρίων Νικητιάδη και Μπιτσαξή, ενώ τιμήθηκαν και στις 11-1-2011 από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσία των κυρίων Μπιτσαξή, Καπράλου (προέδρου της ΕΟΕ) και του υφυπουργού Υγείας Χ. Αηδόνη.
Π.ΣΩΚ.

ΠΡΕΖΑ TV
22-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: