Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2011

«ΠΛΑΣΤΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ»

Προστάτης των πτυχίων και των μεταπτυχιακών τίτλων προσπαθεί να εμφανιστεί το Υπ. Παιδείας μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα των παράνομων μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων που χορηγούνται σε ενδιαφερόμενους έναντι αδρής αμοιβής κυρίως από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Κύπρο και Αγγλία.

Είναι πραγματικά εξωφρενικό να βγαίνουν σαν υπερασπιστές της γνώσης των πτυχίων και των κόπων μας, αυτοί που πριν ένα περίπου χρόνο κατέθεσαν και ψήφησαν στην βουλή τον πολυνόμο για την εκπαίδευση που προέβλεπε μεταξύ άλλων την πλήρη κατάργηση της αξίας των πτυχίων και της πολύχρονης εργασιακής εμπειρίας. Το πτυχίο σύμφωνα με το νέο νόμο δεν αποτελεί πλέων τίποτα άλλο παρά ένα διαβατήριο για να συμμετέχεις κανείς στον ΑΣΕΠ.

Με δεδομένο ότι οι διορισμοί πλέον στην εκπαίδευση θα είναι μηδαμινοί μετά το μπαράζ συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολείων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση «για παιδαγωγικούς πάντα λόγους!!!», αρκετοί συνάδελφοι επεξεργάζονται το ενδεχόμενο απόκτησης ενός μεταπτυχιακού τίτλου έναντι αμοιβής που ίσως τους αυξήσει τις πιθανότητες διορισμού. Την όλη κατάσταση που έχει δημιουργήσει με τις επιλογές της η ηγεσία του Υπ. Παιδείας, εκμεταλλεύονται αρκετοί επιτήδειοι που με την ανοχή αν όχι και με την συγκατάθεση του υπουργείου πουλούν αναγνωρισμένα σεμινάρια, μάστερ και διδακτορικά εντός και εκτός Ελλάδας, έρμαια των οποίων θα γίνουν αρκετοί άνεργοι εκπαιδευτικοί.
Δεν πιστεύουμε ότι το Υπ. Παιδείας έχει την πρόθεση να βάλει φραγμό σε αυτήν εξευτελιστική κατάσταση. Εξάλλου η ίδια η υπουργός υπογράφει τις άδειες λειτουργίας ιδιωτικών κολεγίων και παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων που δίνουν κατόπιν αμοιβής τίτλους σπουδών ισότιμους των ελληνικών πτυχίων. Οι μόνοι που μπορούν να υπερασπιστούν τα πτυχία και τις γνώσεις που απορρέουν από αυτά είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Καλούμε όλους τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς να γραφτούν στο Σωματείο και να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει ώστε να αποτρέψουμε τα κλεισίματα των σχολείων που οδηγούν στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας αλλά και να εμποδίσουμε να εφαρμοστεί ο νόμος-έκτρωμα που αμφισβητεί την γνωστική και παιδαγωγική μας επάρκεια αλλά και την εργασιακή μας εμπειρία.


Όχι στο κλείσιμο των σχολείων.( Για το ψήφισμα ενάντια στις συγχωνεύσεις- κλείσιμο των σχολείων
επισκεφτείτε την σελίδα μας http://seae.terapad.com )
Να αποσυρθεί ο νόμος της Διαμαντοπούλου.
Οργανικές θέσεις για κάθε ειδικότητα - Μαζικοί διορισμοί.


Άμεση απορρόφηση όλων όσων έχουν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης από τον προηγούμενο νόμο (επιτυχόντες του προηγούμενου ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο με ΑΣΕΠ).

ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: