Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2011

ΥΠΕΡ ΕΝΟΣ ΦΟΡΟΥ ΣΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΑΧΘΗΚΕ Ο JUNCKER

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean Claude Juncker, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ και εισηγήτριας της σχετικής έκθεσης, κας Άννυς Ποδηματά, τάχθηκε υπέρ ενός φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές (ΦΧΣ) σε επίπεδο Ευρωζώνης, ευρωπαϊκό, αλλά και διεθνές «όχι μόνο για λόγους ιδεολογικούς αλλά κυρίως για λόγους δικαιοσύνης απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες».


"Τα όσα βλέπω να συμβαίνουν στον χρηματοπιστωτικό κόσμο με ενοχλούν. Πώς θα εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους πολίτες ότι την ίδια ώρα που έχουν ξοδευτεί τόσα χρήματα για την διάσωση των τραπεζών και φορέων του χρηματοπιστωτικού συστήματος, βλέπουμε οι ίδιοι αυτοί φορείς να εξακολουθούν να σωρεύουν υπέρογκα κέρδη, να "οργιάζουν" με τα bonus και να "απομυζούν" το σύστημα; " τόνισε χαρακτηριστικά ο Jean Claude Juncker και επεσήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει δεσμευτεί να εξετάσει και να αναπτύξει σε κάθε επίπεδο τον τρόπο προώθησης της επιβολής του ΦΧΣ.

Στην ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), η κα Ποδηματά, χαιρέτισε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Παρασκευής να λάβει σαφή θέση υπέρ του ΦΧΣ σε επίπεδο παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και Ευρωζώνης. Επισημαίνεται ότι το ΕΚ υιοθετώντας με μεγάλη πλειοψηφία την έκθεση της κας Ποδηματά για τα καινοτόμα μέσα χρηματοδότησης έστειλε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της άμεσης επιβολής φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (ΦΧΣ) σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως πρώτο βήμα προς την επίτευξη μίας παγκόσμιας συμφωνίας.
ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: