Τετάρτη, Απριλίου 06, 2011

ΠΑΡΕΛΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ

Το 80% των δημοσίων υπαλλήλων της Αλγερίας συμμετείχε στη σημερινή απεργία, που κήρυξε το αυτόνομο εθνικό συνδικάτο προσωπικού του δημόσιου τομέα (Snapap) της χώρας. Η αναταραχή συνεχίζεται και σε άλλους τομείς της κοινωνίας.
 "Το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 80%, ενώ ο τομέας με τη μεγαλύτερη συμμετοχή είναι αυτός των μεταφορών", δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου Μπελκάσεμ Φελφούλ, στο ραδιοφωνικό σταθμό Chaine III.



Ο Φελφούλ δήλωσε ότι σε ένα κείμενο που περιλαμβάνει 11 αιτήματα, δηλώνεται η αποφασιστικότητα των δημοσίων υπαλλήλων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, σε περίπτωση που δεν λάβουν απάντηση από τους υπεύθυνους.

Οι δημοτικοί φύλακες έχουν δημιουργήσει εδώ και τέσσερις ημέρες έναν καταυλισμό στην πλατεία των Μαρτύρων, στο κέντρο του Αλγερίου, ζητώντας αύξηση μισθών και ενσωμάτωση κάποιων μελών τους στην αστυνομία ή τη χωροφυλακή.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Ντάχου Ουλντ Κάμπλια απείλησε ότι αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις θα τους απολύσει.

Επίσης, συνεχίστηκε και σήμερα η επ' αόριστον απεργία που έχουν κηρύξει οι γιατροί ζητώντας, μεταξύ άλλων, την ακύρωση του νόμου που τους υποχρεώνει να εργάζονται για ένα με τέσσερα χρόνια σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Τέλος, οι φοιτητές αρνούνται από τον Φεβρουάριο να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους ζητώντας να έχουν ίση αξία τα παλαιά και τα νέα πτυχία της ανώτατης εκπαίδευσης. Σύμφωνα πάντως με το Chaine III οι φοιτητές αποφάσισαν σήμερα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, όμως να απέχουν από τις εξετάσεις.

ΠΡΕΖΑ TV
6-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: