Τετάρτη, Απριλίου 06, 2011

ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Δύο Βούλγαροι ήταν οι εγκέφαλοι κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων που διακινούσε ανάπηρους και μικρά παιδιά από τη Βουλγαρία και τα εξανάγκαζε να επαιτούν. Οι δράστες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα και οδηγήθηκαν στην Ασφάλειας Αττικής.
Πρόκειται για ένα ζευγάρι Βούλγαρων, έναν άνδρα 30 και μια γυναίκα 38 ετών, οι οποίοι φαίνεται ότι εντόπιζαν ανήλικους και άτομα με αναπηρία ή σοβαρά διανοητικά προβλήματα στην πατρίδα τους τη Βουλγαρία  και αφούν τους έταζαν νόμιμη εργασία στην Ελλάδα, τους μετέφεραν στην Αθήνα.

Το ζευγάρι στη συνέχεια χτυπούσε και απειλούσε τους κρατούμενούς του ενώ τους ανάγκαζε να μένουν όλοι μαζί, χωρίς κανένα προσωπικό αντικείμενο, σε μικρό διαμέρισμα στη Μιχαήλ Βόδα. Κάθε μέρα τα απειλούμενα άτομα, επαιτούσαν στο κέντρο της ΑΘήνας και ιδιαίτερα γύρω από τους σταθμούς του μετρό "Ευαγγελισμός" και "Μέγαρο Μουσικής" και στο τέλος της ημέρας το ζευγάρι τους αφαιρούσε όλες τις εισπράξεις παρέχοντάς τους μόνο λιγοστό φαγητό. Συνολικά προσήχθησαν στην Ασφάλεια, 14 άτομα, εκ των οποίων δύο ανήλικα μαζί με συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία και οδηγήθηκαν σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Το ζευγάρι των Βούλγαρων αντιμετωπίζουν την κατηγορία της "εμπορίας ανθρώπων".

ΠΡΕΖΑ TV
6-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: