Δευτέρα, Απριλίου 04, 2011

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: ΣΤΟ ΑΜΠΙΤΖΑΝ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ

Στο Αμπιτζάν έχουν μεταφερθεί οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του απερχόμενου προέδρου Λοράν Γκμπάγμπο και του νόμιμα εκλεγμένου Αλασάν Ουαταρά, με τον πρωθυπουργό του δεύτερου να δηλώνει ότι «ήρθε η ώρα για μια σφοδρή επίθεση» εναντίον της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας.
Όπως δήλωσε ο Γκιλιαμ Σορο, οι πολυήμερες συγκρούσεις έχουν σπείρει τον πανικό στα στρατεύματα που παραμένουν πιστά στο Γκμπάγκμπο. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες της χώρας να εμπιστεύονται τις δυνάμεις του Αλασάν Ουαταρά.



Εν τω μεταξύ, ο ΟΗΕ κάλεσε τον διεθνώς αναγνωρισμένο πρόεδρο της χώρας να ερευνήσει του εκατοντάδες θανάτους, που αποδίδονται κατά ένα μέρος και στους δικούς του υποστηρικτές. Ωστόσο, οι ίδιοι απορρίπτουν κάθε συζήτηση περί σφαγής.

Περίπου 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Ντουεκουε, ενώ μόνο μέσα σε μία μέρα σκοτώθηκαν 800 άνθρωποι.

Ο διευθυντής ενός επαρχιακού νοσοκομείου της πόλης Μαν επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο ότι "μετά την 28η Μαρτίου, στο νοσοκομείο του έχουν φθάσει 46 τραυματίες από πυροβολισμούς".

Ο ίδιος εξέφρασε "μικρή έκπληξη", αναφορικά με την πληροφορία ότι "στην πόλη Ντουακέ σε μία ημέρα συγκρούσεων, την 29η Μαρτίου, προκλήθηκαν 800 θάνατοι". Από την πλευρά τους, οι "Δημοκρατικές νέες δυνάμεις" του Αλασάν Ουαταρά ανακοίνωσαν σήμερα ότι "καταμετρήσαμε, εκεί, 152 πτώματα".

Την ίδια στιγμή κυανόκρανοι του ΟΗΕ παρέχουν προστασία σε δεκάδες χιλιάδες αμάχους που βρήκαν καταφύγιο σε τοπική εκκλησία.

ΠΡΕΖΑ TV
4-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: