Σάββατο, Απριλίου 16, 2011

ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΕΚΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Σκηνές που ξυπνούν μνήμες από το απάνθρωπο δουλεμπόριο, πριν από αιώνες στην Αμερική, οι οποίες αποτελούν ντροπή για όλο τον πολιτισμένο κόσμο, αποκάλυψε έρευνα του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων στην Ηλεία.Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, ύστερα από πληροφορίες, συνέλαβαν χθες στην περιοχή Κουρτέσι έναν 32χρονο Ελληνα και δύο Ρουμάνους 32 και 30 ετών, οι οποίοι ήταν στην κυριολεξία δήμιοι 10 άμοιρων εργατών από τη Ρουμανία, τους οποίους μεταχειρίζονταν ως πραγματικούς δούλους, αναγκάζοντάς τους να δουλεύουν στα θερμοκήπια φράουλας με ξυλοδαρμούς, ψυχολογική βία, ακόμα και με την απειλή όπλου, με το οποίο πυροβολούσαν για εκφοβισμό.


Αθλια παραπήγματα
Οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν τους εργάτες στη Ρουμανία πριν από δύο εβδομάδες και εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική τους θέση τούς έπεισαν να έρθουν στην Ελλάδα για να εργαστούν με 25 ευρώ μεροκάματο και δωρεάν διαμονή.

Οι δύο Ρουμάνοι οδήγησαν τους ομοεθνείς τους στον 32χρονο Ελληνα, ο οποίος τους εγκατέστησε σε κάποια άθλια παραπήγματα και από τότε άρχισε το μαρτύριο.

Ο 32χρονος τους ανάγκαζε με ξυλοδαρμούς και απειλές να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα θερμοκήπια και ύστερα έπαιρνε αυτός τις αμοιβές τους από τους ιδιοκτήτες, κρατώντας για τον εαυτό του όλο το ποσό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ανάγκαζε τους εργάτες να προμηθεύονται από αυτόν τα τρόφιμα για να ζήσουν χρεώνοντάς τους με υπέρογκα ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ στους παθόντες, που ήταν σε άθλια ψυχολογική και σωματικοί κατάσταση, παρασχέθηκε βοήθεια από την αστυνομία, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, μέχρι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Κ. ΤΟΜΑΡΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό σημαίνει ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο...

Ανώνυμος είπε...

αυτος ο μαλακας δεν εχει ονομα?γιατι δε το δινουν?προστασια δεδομενων η με την προστασια αλλων θα αφεθει ελευθερος και θα κανει τα ιδια?αντε γαμηθειτε με τα κυριλε σας.κανενασ μας να μη φαει απο τισ πλαστικες αοσμες ανοστες φραουλες τους πουναι βαμενες στο αιμα

Ανώνυμος είπε...

Ετσι πρέπει, κανεναας να μην αγοράζει τις κωλοφραουλες τους,ασε που ειναι σκετα χημικά...αλλα ο,τι θελουνε κάνουνε,ταιζουνε το συμπαν και κανεις δεν τους ελεγχει...οι επιθεωρησεις εργασιας τα πιάνουνε χρονια τωρα,αυτο το ξερουν και τα μικρα παιδια