Τετάρτη, Απριλίου 27, 2011

ΗΠΑ: ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ

Οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών υποχώρησαν για όγδοο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο και προσεγγίζουν πάλι τα χαμηλά επίπεδα όπου είχαν κατέλθει στην διάρκεια της ύφεσης το 2009, διαπίστωσε σχετική έκθεση.
Ο δείκτης κατοικιών Case Shiller, ο οποίος κατασκευάζεται από την εταιρία πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's, υποχώρησε 3,3% έναντι του περσινού Φεβρουαρίου.



"Υπάρχουν ελάχιστα καλά – και εάν υπάρχουν – νέα γύρω από τις κατοικίες" δήλωσε ο David Blitzer, επικεφαλής στη μέτρηση του δείκτη αυτού της S&P. "Οι τιμές συνεχίζουν να εξασθενούν, ενώ οι τάσεις στις πωλήσεις και τις κατασκευές είναι απογοητευτικές."

Πρόσφατα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η αγορά κατοικιών στις ΗΠΑ διατηρείται σε μία «αργή ανάκαμψη», δήλωσε ο Blitzer, με τις πωλήσεις κατοικιών να παραμένουν κοντά στα πρόσφατα χαμηλά και τις κατασχέσεις και τις αδυναμίες στην πληρωμή των δόσεων των στεγαστικών δανείων να παραμένουν στα ύψη.

Από τις 20 πόλεις που παρακολουθεί ο δείκτης, οι 19 καταγράφουν πτώση τιμών τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία. Εξαίρεση αποτελεί το Ντητρόιτ όπου οι τιμές δείχνουν να έχουν πιάσει πάτο. Εντούτοις, στο Ντητρόιτ οι τιμές των κατοικιών παραμένουν 30% χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2000 εξαιτίας της γενικότερης κάμψης της αγοράς στην πόλη που προκάλεσε η σχεδόν κατάρρευση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο δείκτης είναι μόλις 0,4% πάνω από το χαμηλό που είχε φθάσει τον Μάιο του 2009 μετά τη διάρρηξη της φούσκας των αμερικανικών ακινήτων.

ΠΡΕΖΑ TV
27-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: