Τρίτη, Απριλίου 26, 2011

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν και πάλι τα επίπεδα του καισίου και του ιωδίου στο ραδιενεργό νερό του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, προκαλώντας νέες καθυστερήσεις στις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Οι ιαπωνικές αρχές υποπτεύονται ότι σημειώνεται νέα διαρροή από τον αντιδραστήρα 3 στον 4, καθώς η στάθμη του ραδιενεργού ύδατος έχει ανέβει.


Σύμφωνα με τις μετρήσει της Tepco, τα επίπεδα του ραδιενεργού καισίου-134 και 137 έχουν αυξηθεί περίπου 250 φορές, ενώ του ιωδίου-131, 12 φορές σε σχέση με αυτά πριν από ένα μήνα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του κατεστραμμένου πυρηνικού εργοστασίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η στάθμη του ύδατος στον αντιδραστήρα 3 έφθασε τα 99 εκατοστά από την επιφάνεια ξεπερνώντας το όριο στο οποίο σκόπευε να επιχειρήσει την απάντληση και τη μεταφορά του ραδιενεργού ύδατος. Μόνο το τελευταίο τριήμερο, το επίπεδο του νερού στη βάση της εγκατάστασης του πυρήνα του αντιδραστήρα 3 αυξήθηκε στα 10 εκατοστά.

Εν τω μεταξύ, μετρήσεις που έγιναν στον αντιδραστήρα 4 έδειξαν αύξηση της περιεκτικότητας σε ραδιενεργές ουσίες στο νερό της βάσης του πυρήνα. Οι ιαπωνικές αρχές φοβούνται ότι  υπάρχει διαρροή από τον αντιδραστήρα 3 στον 4, καθώς τα δύο τσιμεντένια σιλό που φιλοξενούνται οι πυρήνες των δύο αντιδραστήρων επικοινωνούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιαπωνικές αρχές ξεκίνησαν πριν από μερικές μέρες την επιχείρηση μεταφοράς νερού με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας από τον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.
ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: