Κυριακή, Απριλίου 17, 2011

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗ ΓΗ!!!

Αρκετοί ιεράρχες χαρακτήρισαν την εφαρμογή του νόμου «ανατροπή των μέχρι τώρα δεδομένων που ισχύουν στην Εκκλησία» και μάλιστα σε μια περίοδο που όλοι απαιτούν από αυτή να βοηθήσει το λαό.
Μητροπολίτες πιέζουν τον αρχιεπίσκοπο να ορισθεί επιτροπή ιεραρχών και με επικεφαλής τον Ιερώνυμο να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, μετά το Πάσχα, ώστε να θέσουν όχι μόνο το συγκεκριμένο ζήτημα, ζητώντας διευκρινίσεις για το αν η κυβέρνηση επιδιώκει, με τις πράξεις της, το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους.



Ιεράρχες εντάσσουν και τη συγκεκριμένη ενεργοποίηση αναγκαστικών νόμων σε ένα ευρύτερο σχέδιο χωρισμού των δύο θεσμών και λένε πως αν η Εκκλησία συνεχίσει να μην αντιδρά ο χωρισμός θα γίνει και θα είναι σε βάρος της.

Δεν είναι λίγοι οι μητροπολίτες που υποστηρίζουν ότι ήδη η Εκκλησία έπρεπε να έχει μελετήσει τους όρους και τις συνθήκες του χωρισμού. Εάν η ίδια -λένε- αναλάμβανε των πρωτοβουλία για ένα «βελούδινο διαζύγιο», αυτό θα ήταν προς όφελός της. Οπως είπε στην «Κ.Ε.» μητροπολίτης που ήδη έχει εκθέσει αυτές τις απόψεις στον Ιερώνυμο, «είναι βέβαιον ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε προ οδυνηρών εκπλήξεων, διότι ο χωρισμός επιβάλλεται de facto από την κυβέρνηση σε πολλές περιπτώσεις. Ετσι, το καλύτερο θα ήταν να προετοιμαστούμε για να μην αιφνιδιαστούμε».
Μ. Παπ.
 
ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: