Δευτέρα, Απριλίου 04, 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ Δ. ΔΡΟΥΤΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ NEWSHOUR BBC WORLD SERVICE ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Τη θέση της Ελλάδας υπέρ του πλήρους σεβασμού και της εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση προς τον Λίβυο υφυπουργού Εξωτερικών Α. Ομπεϊντί, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξή του στο BBC World Service και στην εκπομπή Newshour.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Λίβυο αξιωματούχο, ο κ. Δρούτσας σημείωσε ότι «διαπιστώσαμε πως το καθεστώς στη Λιβύη αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να συζητήσουμε, ότι πρέπει να κινηθούμε, ότι πρέπει να αναζητήσουμε μία πολιτική λύση στην κρίση, και θα μπορούσα να πω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα».
Επίσης, υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά είναι σε επαφή με εταίρους και συμμάχους της, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα επόμενα βήματα και πρόσθεσε ότι το πρωί είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ και άλλους ομολόγους του.
«Θα συνεχίσω να βρίσκομαι σε επαφή μαζί τους, συζητώντας και εξετάζοντας τα επόμενα βήματα, καθώς και ορισμένες περαιτέρω ιδέες και προτάσεις με τις οποίες η ελληνική πλευρά μπορεί να συμβάλλει», δήλωσε ο κ. Δρούτσας.
ΠΡΕΖΑ TV
4-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: