Πέμπτη, Μαΐου 19, 2011

ΜΕΡΚΕΛ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ!!!

«Ψαλίδι» σε συντάξεις, άδειες και αργίες ζητάει ως αντάλλαγμα για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης CDU στην πόλη Μέσεντε στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, αργά το βράδυ της Τρίτης, η κ. Μέρκελ προανήγγειλε σκληρές διαπραγματεύσεις για ενδεχόμενη νέα οικονομική στήριξη στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα άσκησε κριτική σε ρυθμίσεις πρόωρης συνταξιοδότησης καθώς και αδειών που ισχύουν σε χώρες της ευρωζώνης.


«Ζητούμενο δεν είναι μόνο να μη δημιουργούνται χρέη, ζητούμενο είναι επίσης, σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, να μη βγαίνουν νωρίτερα σε σύνταξη από τη Γερμανία, αλλά όλοι να καταβάλουν λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια.

Αυτό είναι σημαντικό» είπε χαρακτηριστικά.

Στη Γερμανία το όριο συνταξιοδότησης αυξάνεται σταδιακά από το 65ο στο 67ο έτος της ηλικίας, με νόμο που πέρασε το 2007 η προηγούμενη κυβέρνηση του «μεγάλου» συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών.

Η κ. Μέρκελ ανέφερε επίσης ότι «δεν μπορούμε να έχουμε ένα κοινό νόμισμα και ο ένας να κάνει μεγάλες διακοπές και ο άλλος πολύ λίγες»?

Κατά την άποψή της αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για καιρό. Η κατώτερη ετήσια προβλεπόμενη άδεια στη Γερμανία είναι 20 ημέρες, στην Ελλάδα 25, ενώ σε Ισπανία και Πορτογαλία 22.

Μαζί με τις επίσημες αργίες οι Ελληνες κάθονται 37 μέρες τον χρόνο, οι κάτοικοι των χωρών της Ιβηρικής 36, ενώ οι Γερμανοί 33 μέρες. Σχετικά με την κρίση χρέους η καγκελάριος επανέλαβε την προθυμία της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα, θέτοντας ωστόσο προϋποθέσεις. «Φυσικά και θέλουμε το ευρώ και φυσικά δεν θέλουμε κάποιος να χρεοκοπήσει και μετά να συμπαρασυρθούμε όλοι μαζί» τόνισε, για να προσθέσει όμως ότι η βοήθεια συνδέεται με ορισμένες προϋποθέσεις.

«Δεν μπορούμε να είμαστε απλώς αλληλέγγυοι και να πούμε, ας συνεχίσουν απλώς αυτές οι χώρες να κάνουν ό,τι έκαναν μέχρι τώρα» εξήγησε.

Δήλωση
Συμπλήρωσε δε πως «ναι, η Γερμανία θα βοηθήσει, αλλά η Γερμανία θα βοηθήσει μόνον όταν οι άλλοι καταβάλλουν προσπάθειες. Και αυτό πρέπει να αποδειχθεί».

Κατά την εκτίμηση της κ. Μέρκελ το ευρώ συνεχίζει να είναι σταθερό.

«Αλλά η αλήθεια είναι επίσης ότι αν δεν προσέξουμε, τα πράγματα στο μέλλον θα αλλάξουν» συμπλήρωσε, καλώντας όλες τις χώρες να έχουν ως πυξίδα τη «στερεή» δημοσιονομική διαχείριση.

Κατερίνα Κοσμά
kosma@pegasus.gr
ΠΡΕΖΑ TV
19-5-2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα είναι 20, όχι 25;

Για τους μισθούς θα μιλησει κανείς ή κάνουμε τις πουτάνες;

Ανώνυμος είπε...

μηπως να κοψουμε την αργια της
28ης οκτωμβριου μιας και δεν απελευθερωθηκαμε ποτε απο τη γερμανικη κατοχη και το οχι τοτε εγινε μαλιστα..περαστε..διαλεεεχτεεε....!!