Τετάρτη, Μαΐου 11, 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΒΟΛΟ,ΚΑΤΕΡΙΝΗ,ΣΠΑΡΤΗ,ΠΑΤΡΑ,ΜΥΤΙΛΙΝΗ

ΒΟΛΟΣ
Η σημερινη απεργια και πορειες δυστυχως απασχολησαν λιγο κοσμο. Περι τους 300 ειχε η ανεξαρτητη ταξικη πορεια που καλουσε η Ματσαγγου, η Αντρασυα και η επιτροπη κατα των διοδιων. Η πορεια που καλουσε το εργατικο κεντρο ειχε κοντα 500 ατομα (με συμμετοχη Πρωτοβουλιας Ανεργων, ΚΟΕ, ν.ΣΥΝ και ΚΚΕμλ), ενω η πορεια του ΠΑΜΕ ηταν σαφως μεγαλυτερη, κοντα στα 1200 ατομα.



ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Σήμερα πραγματοποιήθηκε πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο της κατερίνης από 20 περίπου συντρόφους με αρκετά δυναμικό παλμό. Πουλημένοι εργατοπατέρες και συνδικαλιστές, σωματείο εκπαιδευτικών πιερίας, καθώς και μπλοκ του σύριζα επέλεξαν να μην πραγματοποιήσουν πορεία χορτασμένοι από τις φανφαρολογίες των ηγετίσκων τους στο εργατικό κέντρο...

ΣΠΑΡΤΗ
Γύρω στα 150 άτομα του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και στην συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.Στο πάρκο Ο.Τ.Ε. έγινε η συγκέντρωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Σπάρτης με περίπου 50 άτομα.

ΠΑΤΡΑ
απο 300 ατομα η πορεια κ δυναμικη με πολλα συνθηματα και βαψιματα σε τοιχους τραπεζες κ στο δικαστικο μεγαρο.μικρο ενταση με τα ΚΝΑT πριν ξεκινησει η πορεια εκσω απο το παραρτημα.τα κομματοσκυλα του ΚΚΕ εκαναν αλυσιδες μπροστα απο το παραρτημα κ ακολουθησε αυτη η ενταση μεταξυ συντροφων κ ΚΝΑT.ηρεμησαν τα πραγματα με την παρεμβαση των ψυχραιμοτερων.διακριτικη η παρουσια των μπατσων.απο αποσταση στην ουρα της πορειας μια δυσμοιρια κ λιγοι αηΔΙΑΣ με ασφαλιτες.

ΜΥΤΙΛΙΝΗ
Δύο προσυγκεντρώσεις και σήμερα στη Μυτιλήνη. Μία του εργατικού κέντρου (ΠΑΜΕ) στη πλ. Σαπφους και μία του συντονιστικού πρωτοβάθμιων, σωματείων, συλλόγων και του α/α μπλοκ στα κεντρικά. Η πορεία ξεκίνησε από τα κεντρικά λύκεια και κατευθύνθηκε μέσω προκυμαίας στο υπουργείο. Η συμμετοχή ήταν χαμηλότερη από τις άλλες φορές (γύρω στα 200-250 άτομα) ενώ στο α/α μπλοκ συμμετείχαν γύρω στα 80 άτομα. Όταν βγήκαμε στην προκυμαία ήρθε και κόλλησαν πίσω απο την πορεία οι εργατομητέρες/πατέρες της ΑΔΕΔΥ (στο πανό και ο συνταξιούχος μπάτσος Δαγκλης) με 5 άτομα στο μπλοκ και πίσω τους οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς (απλήρωτοι εδώ και μήνες). Χαρακτηριστική απουσία των γιαλαντζί ματατζήδων αυτή τη φορά. Μετά το υπουργείο το α/α μπλοκ συνέχισε πορεία μέσω ερμού.
Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά
εργάτες ενωμένοι χωρίς αφεντικά

ATHENS INDYMEDIA

ΠΡΕΖΑ TV
11-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: