Τρίτη, Μαΐου 17, 2011

ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ…ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ

Νέα μέτρα για την προστασία των δασών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, που εκσυγχρονίζουν τα ισχύοντα από το 1981 αντιπυρικά σχέδια και εντατικοποιούν τις περιπολίες, ανακοίνωσε το Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.
Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το ΥΠΕΚΑ προβλέπεται η στελέχωση των επιχειρησιακών κέντρων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από δασολόγους- δασοπόνους οι οποίοι θα αποτελούν το σύνδεσμο με το Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας του ΥΠΕΚΑ και τις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για να υπάρχει μεταξύ τους συντονισμός.



Επίσης δόθηκε εντολή στα δασαρχεία της χώρας να συντάξουν νέα αντιπυρικά σχέδια με όλες τις χρήσιμες επιχειρησιακές λεπτομέρειες (βλάστηση, χώροι διασποράς, προκατασταλτικά έργα , δρόμοι και δεξαμενές). Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι στη μάχη ρίχνονται και οι υπάλληλοι της αγροφυλακής ενώ πρόκειται να γίνουν προσλήψεις εποχιακών δασοπυροσβεστών με συμβάσεις οκτάμηνης απασχόλησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ έχει εγκριθεί κονδύλι ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ενώ αντίστοιχο ποσό προβλέπεται να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα των περιφερειακών δασικών υπηρεσιών ώστε οι συνολικά 3000 υπάλληλοι που τις στελεχώνουν, να δέχονται καταγγελίες και να πραγματοποιούν περιπολίες τις απογευματινές ώρες και τις αργίες. Επίσης το σχέδιο περιλαμβάνει 510.000 ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των άμεσων λειτουργικών εξόδων των Δασικών Υπηρεσιών καθώς και πίστωση ύψους 1,5-2 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση - βελτίωση - βατότητας του Δασικού Οδικού Δικτύου.

Μεγάλη σημασία δίνεται επίσης στον εθελοντισμό και προς αυτή την κατεύθυνση αποστέλλεται σχετική εγκύκλιος προς τις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: