Τρίτη, Μαΐου 31, 2011

ΜΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕ ΠΑΡΚΑ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

Ανάμεσα στην πολυφωνία και το αλαλούμ κινείται όλο και συχνότερα η δημοτική πλειοψηφία Καμίνη στην Αθήνα. Απέφυγε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο να πάρει σαφή θέση για το αν πρέπει ή όχι να γίνει υπόγειο πάρκινγκ στο Α' Νεκροταφείο, αρνήθηκε να τοποθετηθεί κατηγορηματικά για το μέλον του πάρκου Κύπρου-Πατησίων. Σύμβουλοί της κατήγγειλαν ανοιχτά νεοφιλελεύθερες πρακτικές, ενώ αργότερα ο δήμαρχος επέπληξε άλλους συμβούλους του για ελλιπή προετοιμασία εισηγήσεων.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, ο Γ. Καμίνης ανακοίνωσε την παραίτηση της Ευφροσύνης Δοξιάδη για την οποία γράφαμε χθες, αποδίδοντάς την σε λόγους υγείας. Η κ. Δοξιάδη θα αντικατασταθεί από τον 24χρονο Ι. Γεωργαντά. Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί παλαιότερα η παραίτηση (λόγοι υγείας) του Αλ. Τομπάζη, αλλά και εκείνες των αντιδημάρχων Γ. Αναγνωστόπουλου και Φ. Προβατά που παρέμειναν σύμβουλοι. Οι δύο προαναφερθέντες, με μακρά προϋπηρεσία στο δημοτικό συμβούλιο, παραιτήθηκαν όταν διαφώνησαν με το δήμαρχο και τη θέση του για την απεργία πείνας στην Υπατία.

Τότε ο Γ. Καμίνης είχε αρνηθεί να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς, όπως και χθες αρνήθηκε ψήφισμα για το χαρακτηρισμό του πάρκου Κύπρου-Πατησίων ως χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς. Συμπτωματικά χθες, οι Γ. Αναγνωστόπουλος και Φ. Προβατάς τοποθετήθηκαν εκτός «παραταξιακής γραμμής», ενώ ο τρίτος εκ των στελεχών της παράταξης Καμίνη με μακρά προϋπηρεσία και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Π. Μπέης απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

Για το νεκροταφείο

Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν κατέληξε σε απόφαση για το αν πρέπει ή όχι να γίνει το υπόγειο πάρκινγκ μπροστά από το Α' Νεκροταφείο από τον όμιλο Μπόμπολα. Κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν λέγοντας ότι θα κοπούν 140 δέντρα, θα καταστραφεί ο υδροφόρος ορίζοντας και θα επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η περιοχή για να ωφεληθεί ο εργολάβος που θα λάβει και κρατική επιδότηση. Οι ίδιοι σταμάτησαν τις μπουλντόζες που εμφανίστηκαν τον περασμένο Μάρτιο.

Ο δήμαρχος πρότεινε χθες να γίνει ημερίδα ώστε να εκφραστούν όλες οι απόψεις και να γίνει δημοσκόπηση ανάμεσα στους κατοίκους! Ο Ν. Κακλαμάνης ζήτησε να μη χαθεί χρόνος γιατί μπορεί ήδη να έχει εκδοθεί άδεια ανέγερσης από το υπουργείο Υποδομών.

Ο Γ. Αμυράς ενημέρωσε ότι ο εργολάβος θα ζητήσει αποζημίωση 7 εκατ. ευρώ αν δεν γίνει το έργο. Την αντίθεσή τους δήλωσαν οι αριστερές παρατάξεις. Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Γ. Αναγνωστόπουλου που παραλλήλισε το συγκεκριμένο πάρκινγκ με την υπόθεση της Κύπρου-Πατησίων. «Αν είναι να γίνει ένα έργο μόνο και μόνο για να κάνουμε κάτι, πρόκειται για νεοφιλελεύθερη αντίληψη με την οποία είμαι αντίθετος».

Αργότερα, ο Φ. Προβατάς ζήτησε να μην εγείρεται ο μπαμπούλας των αποζημιώσεων όταν ο δήμος βάζει εμπόδια στον Βωβό ή άλλους εργολάβους. «Θα είναι αδικία να γίνει το γκαράζ», είπε θυμίζοντας ότι για τις λάθος αποφάσεις υπάρχουν υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν κοιτάζοντας προς την παράταξη του πρώην δημάρχου.

Ο ίδιος ο Ν. Κακλαμάνης θυμήθηκε πάντως την εποχή του «Ομέρ Πριόνη» κατηγορώντας τους κατοίκους που ζητούν συμπαράσταση.

Εντεκα εναντίον

Ειδικά για το πάρκο Κύπρου-Πατησίων, η αντιδήμαρχος Νανά Σπυροπούλου είπε ότι ο δήμος κινείται στην κατεύθυνση του πρασίνου, αλλά ο δήμαρχος, επικαλούμενος την περιπλοκότητα της υπόθεσης (σύμβαση με εργολάβο γκαράζ-πολεοδομικά), αρνήθηκε την έκδοση ψηφίσματος. Κόντρα στον Γ. Καμίνη ψήφισαν 11 σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και τέσσερις της δικής του παράταξης (Γ. Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτα Ψαράκη, Γ. Αποστολόπουλος, Φ. Δραγούμης). Αργότερα πάντως, έπειτα από διάφορα κενά που παρατηρήθηκαν σε εισηγήσεις άλλων θεμάτων και με αφορμή μια εισήγηση για το δημοτικό ΚΕΚ, ζήτησε από τους συμβούλους του να προετοιμάζουν καλύτερα τις εισηγήσεις.

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: