Τρίτη, Μαΐου 31, 2011

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ «ΠΥΡΗΝΩΝ», ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ

Σε κινηματογραφική αίθουσα προβολής βίντεο και φωτογραφιών από... εκδρομές, συναυλίες, πάρτι και λοιπές εκδηλώσεις στις οποίες απεικονίζονται κάποιοι από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλα μέλη της φοιτητοπαρέας τους, θα μετατραπεί την ερχόμενη Πέμπτη το δικαστήριο του Κορυδαλλού.
Παρά τις ενστάσεις συνηγόρων ότι οι φωτογραφίες αυτές και τα βίντεο δεν είναι ούτε πειστήρια εγκλήματος ούτε ευρήματα που έχουν την οποιαδήποτε αποδεικτική αξία καθώς αφορούν τον ιδιωτικό βίο, το δικαστήριο αποφάσισε να αναλώσει χρόνο από την ακροαματική διαδικασία για να παρακολουθήσει και... αξιολογήσει ενσταντανέ από τις κοινωνικές συναναστροφές των νεαρών κατηγορουμένων.



Μάλιστα στις διαμαρτυρίες υπερασπιστών ότι «δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικά στοιχεία οι προσωπικές σχέσεις», ο εισαγγελέας της έδρας αντέτεινε: «Κρίθηκαν από τον εισαγγελέα που τα εισήγαγε στη δικογραφία ως ουσιώδη. Να δούμε, είναι;».

Κατά τα άλλα χθες, τέσσερις και πλέον μήνες από την έναρξη της δίκης, η διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης, γεγονός που δείχνει ότι πλέον η υπόθεση βρίσκεται ένα βήμα πριν από τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Από το έδρανο του μάρτυρα πέρασαν καθηγητές και φίλοι του Εμμανουήλ Γιόσπα, που είχε συλληφθεί μαζί με την κοπέλα του, καθώς είχε την ατυχία να μένει στον πάνω όροφο του σπιτιού, στο ισόγειο του οποίου (σ.σ. κατοικούσε ο ξάδερφός του, Χάρης Χατζημιχελάκης) βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

Ολοι οι μάρτυρες μίλησαν για έναν ευγενικό νεαρό, αφοσιωμένο στην οικογένεια και στις σπουδές του, ενώ τόνισαν ότι «τίποτε ύποπτο δεν συνέβαινε στο ισόγειο του σπιτιού, όπου τα παράθυρα ήταν πάντα ανοιχτά, και συγκεντρωνόταν όλη η παρέα για συζήτηση, διάβασμα και παιχνίδια».

Κατάθεση φοιτήτριας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κατάθεση της φοιτήτριας Φωτογραφίας, που είχε συλληφθεί μαζί με τον Γιόσπα με τον οποίο είναι ζευγάρι, και είχε τότε διαπομπευθεί ως «η τρομοκράτισσα Μυρτώ» για να απαλλαγεί αργότερα με βούλευμα.

Χαρακτηριστική του τι συνέβη στην περίπτωσή της είναι η απάντηση που έδωσε η ίδια η Μυρτώ Παντέογλου στην ερώτηση της κατηγορουμένης, Κων/νας Καρακατσάνη «γιατί πιστεύεις ότι σε συνέλαβαν;»

Μάρτυρας: Μόνο και μόνο επειδή έβγαινα από το πάνω σπίτι. Δεν υπήρχε κανένας άλλος λόγος».

Ακόμα η νεαρή κοπέλα υποστήριξε, μεταξύ άλλων:

* «Ο Μάνος προστατεύει τους ανθρώπους που αγαπά. Δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε ότι υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από το υπνοδωμάτιο που κοιμόταν η μητέρα του και να το αποδεχόταν».

* «Την ημέρα που έγιναν οι εκρήξεις στο σπίτι της κ. Κατσέλη και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ήμαστε μαζί. Η πρώτη φορά που βγήκε εκείνη την ημέρα από το σπίτι (σ.σ. όταν έγινε η έκρηξη στο σπίτι της κ. Κατσέλη) ήταν όταν μας συνέλαβαν. Δεν μπορεί να μην το ξέρουν αφού λένε ότι παρακολουθούσαν εκείνη την ημέρα συνεχώς».

* «Εχει δημιουργηθεί και μια παρεξήγηση και θέλω να το επισημάνω. Το βράδυ που έγινε το πάρτι των γενεθλίων (δύο ημέρες πριν από τις συλλήψεις) εγώ ήμουν στο μηχανάκι με τον Γιώργο Νικολόπουλο και όχι η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη. Πήγαμε να πάρουμε τη φωτογραφική μηχανή μου για να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες για μια εργασία του Μάνου. Θεωρώ ότι πιθανότατα κάποιος ήθελε να τοποθετήσει την Καρακατσάνη εκείνη την ημέρα στο σπίτι» (σ.σ. και μάρτυρας αστυνομικός έχει παραδεχτεί ότι έγινε λάθος με την «ταυτοποίηση» της Καρακατσάνη).

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε φταινε οι δικαστες-ρουφιάνοι ,φταίνε οι κατηγορουμενοι που καθονται και ακουνε τις μαλακιες των δικολαβων,που παιζουν το θεατρακι τους ,για διαφήμηση και αυτοπροβολη.

Ανώνυμος είπε...

H δικαιοσύνη στην υπηρεσία της Χουντας του ΜΠΑΤΣΟΚ!