Τρίτη, Μαΐου 10, 2011

ΜΕΡΚΕΛ: ΠΡΩΤΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Κλειστά κρατάει τα χαρτιά της η Γερμανίδα καγκελάριος αναφορικά με την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή διαψεύδονται από παράγοντες του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για οριστική συμφωνία σχετικά με τη χορήγηση στη χώρα μας νέου δανείου ύψους 60 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

Η Ανγκελα Μέρκελ προέβλεψε πως η Ελλάδα θα ισχυροποιηθεί μετά τις μεταρρυθμίσεις, αλλά όσον αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί. Παρέπεμψε στα αποτελέσματα των ελέγχων που διεξάγουν οι εκπρόσωποι της τρόικας στην Αθήνα, απ' όπου θα εξαρτηθεί αν το Βερολίνο θα δώσει ή όχι τη συγκατάθεσή του για βελτίωση των όρων της οικονομικής βοήθειας που ήδη λαμβάνει η Ελλάδα.

Η έκθεση της τρόικας αναμένεται να είναι έτοιμη τον Ιούνιο.

Την ίδια στιγμή, βουλευτής του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών έκανε λόγο για ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης "γραμμής" χρηματοδότησης από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ. Νωρίτερα, τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones έκανε λόγο για συμφωνία που προβλέπει από τον Ιούνιο τη διάθεση στην Ελλάδα επιπλέον 60 δισ. ευρώ, που θα συνοδεύονται από ένα νέο μνημόνιο.

Το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος έσπευσε να διαψεύσει η Αθήνα, ενώ οι αγορές δείχνουν να τηρούν στάση αναμονής. Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο κυμαίνεται μεταξύ 1,43 και 1,444, ενώ το spread του ελληνικού ομολόγου 10ετούς διάρκειας δεν παρουσίαζε κάποια σημαντική διακύμανση και κινείτο στην περιοχή των 1.270 μονάδων βάσης έναντι του αντίστοιχου γερμανικού.


ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: