Τρίτη, Μαΐου 10, 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Για κυβερνητική πολυφωνία η οποία σε αρκετές περιπτώσεις μετατρέπεται σε κακοφωνία έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου. Στο ίδιο ύφος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη συσπείρωσης και ενότητας. Από την άλλη, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Παντελής Οικονόμου, υποστήριξε ότι συμφωνεί με τη θέση του Ανδρέα Λοβέρδου, ότι δεν θέλει να υπηρετήσει νεφελώδεις πολιτικές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δήλωσε ότι «θα πρέπει να σηματοδοτηθεί ότι είμαστε αποφασισμένοι και θα ‘λεγα όχι μόνο η κυβέρνηση, να το τραβήξουμε το κάρο όλοι μαζί» και εξέφρασε τη διαφωνία του, το μεσοπρόθεσμο σχέδιο να ψηφιστεί από 180 βουλευτές διότι μπορεί να εκληφθεί ως εκβιασμός.



Ο Χρήστος Πρωτόππαπας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «στα δύσκολα είμαστε και στα δύσκολα πρέπει να σταθούμε παλικάρια (…) Δεν μπορεί να υπάρξει πισωγύρισμα». Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις Λοβέρδου ο ίδιος δήλωσε, ότι αν έχει κάτι να του πει θα του το πει ιδιαιτέρως ωστόσο είναι αντίθετος με την πρόταση του υπουργού Υγείας, για υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου με ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών από τη στιγμή που το μνημόνιο ψηφίστηκε πέρυσι με 150. Ο Χρήστος Πρωτόππαπας τάχθηκε επίσης και εναντίων των πρόωρων εκλογών.

Με δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοσταθμό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Οικονόμου, ο οποίος όπως είπε συμφωνεί με τη δήλωση Λοβέρδου, ο οποίος δεν θέλει να υπηρετεί νεφελώδεις πολιτικές, ανέφερε ότι «η κοινωνία δεν μπορεί και δεν έχει λόγο να αντέξει νέα βάρη». Σχετικά με τις εσωκομματικές και ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ο Π. Οικονόμου τις χαρακτήρισε δημιουργικές και συμπλήρωσε ότι «το πρόγραμμα εφαρμόζεται εντός των ορίων των πραγματικών δυνατοτήτων της χώρας, των υπουργών και της κυβέρνησης» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι τον Ιούνιο αλλά και μετά, που θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες «θα έχουμε μια πλεύση».


ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: