Τρίτη, Μαΐου 31, 2011

ΟΧΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΕ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ…ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ,ΔΙΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΘΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ


«Οχι άλλα κέντρα μεταναστών στον Εβρο» είπαν οι τέσσερις δήμαρχοι του Εβρου, μετά τη σύσκεψή τους στο δημαρχείο Σουφλίου. Σήμα κινδύνου εκπέμπουν και οι συνοροφύλακες της περιοχής.
«Ως εκφραστές των τοπικών κοινωνιών στη Θράκη, αρνούμαστε την επιλογή του Εβρου αλλά και της υπόλοιπης Θράκης για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών. Γιατί η Θράκη, με την ευαίσθητη γεωστρατηγική της θέση, τη διαφορετικότητα σε θρησκείες και αντιλήψεις και την εν γένει ιστορία της, δεν αντέχει σε άλλες δοκιμασίες», αναφέρουν οι δήμαρχοι του Εβρου Ε. Λαμπάκης (Αλεξανδρούπολη), Ε. Πουλιλιός (Σουφλί), Π. Πατσουρίδης (Διδυμότειχο) και Δ. Μουζάς (Ορεστιάδα).



Προειδοποιούν δε ότι, «σε περίπτωση που η κεντρική εξουσία της Αθήνας δεν αντιληφθεί το μέγιστο πρόβλημα και με πρόθεση ή αμέλεια συνεχίσει την άνω επιδίωξη και τακτική, που θα οδηγήσει στη διατάραξη ισορροπιών της ευαίσθητης περιοχής, οι υπογράφοντες και ο λαός της Θράκης δεν θα το ανεχτούν και θα σταθούν δυναμικά απέναντι στην κυβέρνηση που θα υιοθετήσει -αποφασίσει την εξύφανση της καταστροφής του τόπου μας».

Να σημειωθεί ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των κέντρων κράτησης μεταναστών έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 2 Ιουνίου στη 1 μετά το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία, ο Δήμος Διδυμοτείχου.

Τις ανησυχίες τους, τον προβληματισμό τους αλλά και τα προβλήματα που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν στον Εβρο, από τη δημιουργία επιπλέον κέντρων κράτησης στην περιοχή, εκφράζει με επιστολή της και η Ενωση Συνοροφυλάκων Νομού Εβρου.
ΟΛΓΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: