Τρίτη, Μαΐου 31, 2011

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η δαιμονοποίηση οργανισμών που ασχολούνται με ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, αλλά στην ουσία η εκ νέου περιθωριοποίηση των ίδιων των χρηστών ναρκωτικών ή των ψυχικά πασχόντων, καλά κρατεί.
Με το άκουσμα και μόνο ότι ξεκινούν εργασίες επισκευής κτηρίου ιδιοκτησίας του ΟΚΑΝΑ, μερίδα της γειτονιάς στα σύνορα του Νέου Κόσμου ξεσηκώθηκε εναντίον κάθε τύπου και είδους αξιοποίησης αυτού του οικήματος, ενάντια σε μια από τις μάστιγες της εποχής μας, την τοξικομανία.



Πάρα τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους του ΟΚΑΝΑ και της ίδιας της προέδρου του κ. Μαλλιώρη, ότι το κτήριο ιδιοκτησίας του, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και περίπου 10 χρόνια, προορίζεται για Κέντρο Εκπαίδευσης Επαγγελματιών που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της τοξικομανίας, όπως δάσκαλοι, γιατροί, αστυνομικοί ή και ιερείς -ακόμη και των στελεχών των Κέντρων Πρόληψης- αμετάπειστη δείχνει να παραμένει η ομάδα κατοίκων που απαιτεί να μην «έρθει ο ΟΚΑΝΑ» στη γειτονιά τους.

Ετσι σήμερα το βράδυ καλούν σε συγκέντρωση τη γειτονιά με θέμα τον ανύπαρκτο ακόμη ΟΚΑΝΑ στην περιοχή τους. Οι αιτιάσεις πολλές και θα ακουστούν: είναι κοντά σε σχολείο, θα επηρεάσει την ποιότητα ζωής (γι' αυτό και έχουν απευθυνθεί στην αρμόδια αντιδήμαρχο Αθηναίων κ. Παπαχελά, χωρίς ωστόσο να πεισθούν κατά τη διαδικασία ότι δεν θα γίνει εκεί μονάδα υποκατάστασης).

Βέβαια, τα σημάδια της επίδρασης της τοξικομανίας είναι φανερά στην ευρύτερη γειτονιά, με σπασίματα αυτοκινήτων, πιάτσες χρηστών (βλέπε Αϊ-Γιάννης), άντρα ενέσιμης χρήσης ηρωίνης, -όπως ο λόφος του Κυνηγού, που βρίθει από χρησιμοποιημένα «σύνεργα»- μα και περιφερόμενων συστηματικών επαιτών που πιέζουν για τη δόση τους.

«Ολοι θέλουν μακριά από την πόρτα τους τα κοινωνικά προβλήματα ή να τα κρύψουν κάτω από το χαλί -αλλά δεν προτείνουν και καμία λύση. Είναι απορίας άξιον γιατί αντιδρούν μετά από τόσες διαβεβαιώσεις, πολύ περισσότερο που η δηλωμένη στρατηγική του ΟΚΑΝΑ πλέον είναι να προγραμματίζει μονάδες σε αύλειους χώρους νοσοκομείων», είπε στην «Ε» μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ.
Ν.Γ.

ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: