Πέμπτη, Μαΐου 19, 2011

ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ…ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ!

Λίγες μόνο ώρες έπειτα και από την παραίτηση του Ντομινίκ Στρος Καν από τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας με ανακοίνωσή του εκφράζει την άποψη ότι ο επόμενος διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρέπει να προέρχεται από την Ευρώπη.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξέφρασε παρόμοιες απόψεις όπως αυτές της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι μακροπρόθεσμα θα μπορούν και οι αναπτυσσόμενες χώρες να προτείνουν υποψήφιους για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΔΝΤ.



Επίσης ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι η Γερμανία σέβεται την απόφαση του Στρος-Καν να παραιτηθεί και εκτιμά ότι αυτή θα επιτρέψει στο ΔΝΤ "να ανακτήσει γρήγορα όλη την ικανότητα δράσης του". "Σε μια φάση ευαίσθητη για την παγκόσμια οικονομία, ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφερε σε πέρας μια δουλειά πολύτιμη για το ΔΝΤ", προστίθεται στην ανακοίνωση. Χαιρετισμό προς τον παραιτηθέντα Στρος-Καν απηύθυνε σήμερα και ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ υπογραμμίζοντας στο Twitter ότι "υπηρέτησε εξαιρετικά τον κόσμο στη διάρκεια μιας από τις δυσκολότερες περιόδους" και προσθέτοντας ότι είναι "σημαντικό" το ποιος θα είναι ο διάδοχός του.
ΠΡΕΖΑ TV
19-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: