Σάββατο, Μαΐου 28, 2011

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΚΑΝΑΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Την ελληνική Βουλή επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, ο οποίος πραγματοποεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα. Στη συνέχεια, ο Χάρπερ παρευρέθη σε συνάντηση Καναδών και Ελλήνων επιχειρηματιών στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, υποδεχόμενος τον Καναδό πρωθυπουργό, τόνισε ότι είναι μεγάλη χαρά να υποδέχεται τον ηγέτη του Καναδά και τους συνεργάτες του, στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία.

"Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες είναι καλές, αλλά θα καταβάλλουμε προσπάθεια να γίνουν καλύτερες", δήλωσε, ενώ αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά, ενώ σημείωσε πως " η φιλόξενη χώρα υποδέχθηκε τους πολιτικούς πρόσφυγες επί στρατιωτικής δικτατορίας, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο αείμνηστος πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου και ο νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου".

Ο Φ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στην παρουσία των αρχαιοελληνικών σπουδών και των εδρών νεοελληνικών σπουδών στα Πανεπιστήμια του Καναδά, προσθέτοντας πως στα ελληνόφωνα σχολεία της χώρας διδάσκονται τα νέα πειραματικά βιβλία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Ο πρόεδρος της Βουλής επέδωσε στον Καναδό πρωθυπουργό το χρυσό μετάλλιο του Περικλέους, σύμβολο της εποχής της Δημοκρατίας και του χρυσού αιώνα των Αθηνών.

Απο την πλευρά του ο Στίβεν Χάρπερ ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή στην Αθήνα, τονίζοντας πως ο Καναδάς έχει 250.000 Έλληνες, από τους οποίους δύο βρίσκονται σήμερα μαζί του και είναι ο υπουργός Τόνι Κλέμεντ και ο βουλευτής Κώστας Μενεγάκης.

Στη συνέχεια, ο Καναδός πρωθυπουργός παρερεύθη σε συνάντηση Καναδών και Ελλήνων επιχειρηματιών στο Χίλτον, όπου τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης των διμερών εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων, μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα, υπογράμμισε το ενδιαφέρον του Καναδά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ελέυθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Ο Καναδός πρωθυπουργός θα επισκερθεί αύριο τα Καλάβρυτα.  

ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: