Τρίτη, Μαΐου 17, 2011

ΗΠΑ: Η ΣΥΡΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Συρία ότι υποκινεί τις διαδηλώσεις των Αράβων στο έδαφος του Ισραήλ, με σκοπό να αποσπάσει τα φώτα της δημοσιότητας από τις μαζικές αντιδράσεις κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ στο εσωτερικό της.
"Σε εμάς μοιάζει προφανές ότι αυτή είναι μια προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή από τα δίκαια αιτήματα των κινητοποιήσεων, που πραγματοποιούν οι πολίτες της Συρίας αλλά και από την σκληρή καταστολή που εφαρμόζει η κυβέρνηση της χώρας εναντίον του λαού της", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέϊ Κάρνεϊ.



Την Κυριακή εκατοντάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν τα σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο ενώ πολλοί άλλοι ήρθαν από τη Συρία μέσω των κατεχόμενων από το Ισραήλ, Υψωμάτων του Γκολάν. Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα, περισσότεροι από 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

"Είμαστε απόλυτα αντίθετοι με την ανάμιξη της κυβέρνησης της Συρίας στην υποδαύλιση των διαδηλώσεων της Κυριακής στα Υψώματα Γκολάν", είπε ο Κάρνεϊ. "Μια τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και δεν θα εξυπηρετήσει τελικά τον απώτερο στόχο της κυβέρνησης της Συρίας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τη συνεχιζόμενη καταπίεση που ασκεί στους διαδηλωτές στην ίδια της τη χώρα" προσέθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: