Τρίτη, Μαΐου 17, 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ ECOFIN

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεχίζουν σήμερα τις συνομιλίες τους στις Βρυξέλλες και όπως εκτιμάται αυτές θα επικεντρωθούν στο ελληνικό ζήτημα.
Στις χθεσινές συνομιλίες, οι οποίες επισκιάσθηκαν από τη σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, οι υπουργοί Οικονομικών ενέκριναν το πακέτο διάσωσης της Πορτογαλίας ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο στο επίκεντρο εξακολουθεί να παραμένει η οικονομία της Ελλάδας.



Όπως αναφέρουν διεθνείς αναλυτές, το μήνυμα των Βρυξελλών προς την Ελλάδα είναι ξεκάθαρο. Η Αθήνα πρέπει να κάνει περισσότερα για την ανοικοδόμηση της οικονομίας της και να προχωρήσει σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις.

Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλον Γιούνγκερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας επιμήκυνσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο μια μεγάλης αναδιάρθρωσης.

"Η Ελλάδα πρέπει να επισπεύσει την εφαρμογή των οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων και να ξεκινήσει την εφαρμογή του φιλόδοξου προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση" δήλωσε ο Γιούνγκερ εκτιμώντας ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 20% του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Τζον Μονκς με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, τους καλεί να αλλάξουν άμεσα πορεία εκτιμώντας ότι "τα βίαια δημοσιονομικά μέτρα...δεν αποδίδουν και αντίθετα υπονομεύουν τις οικονομίες όπως αυτές της Ελλάδας και της Ιρλανδίας".

ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: